2009-07-10, 10:43
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cały ten seks...
Cytat:
Napisane przez irie18*
Ale czy ciąza to jedyne czego sie boicie?? bo chyba do konca nie rozumiem w czym tkwi problem. Bo pisalas tez jak sie zrelaksowac i zredukowac stres wiec zrozumialam ze nie chodzi tylko o lek przed ciąza...
Moze pokaz Tz jakies strony o antykoncepcjii, powiedz mu jaki jest wskaznik Pearla. Przyznam ze sama mialam tego typu leki ale jednak bylam sporo mlodsza i moze nie do konca gotowa.
Prezerwatywa to naprawde dobra metoda antykoncepcji a polaczona z globulka juz wogole. Sa tez prezerwatywy ze srodkami plemnikobojczymi, ktore moge zastapic globulke ( bo nie wiem czy mozna laczyc te dwa srodki) . Wiem ze unimil je robi, pamietam ze jak mialam okresy paniki to uzywalam ich jako dodatku to pigułek.
Naprawde przy uzywaniu prezerwatyw+ globulek/srodka plemnikobojczego+ unikaniu wspolzycia w dni plodne( skoro piszesz ze na tyle znasz swoj cykl ze wiesz mniej wiecej kiedy one sa) szanse na ciaze sa mniej wiecej takie jak na niepokalane poczęcie  i w razie czego polecam jeszcze ta recepte na wszelki wypadek moze to da ci poczucie bezpieczenstwa
|
Ciąża to jedyne co mnie martwi. Miały jej szansę zminimalizować prawie do 0 tabletki. Wiadomo, że wtedy byłoby bardziej naturalnie, spontanicznie, dlatego łatwiej byłoby o relaks i nieco mniej stresu. Więc te wszystkie aspekty są ze sobą powiązane. Z tym pokazywaniem stron itd. to jest dobry pomysł. Już to zrobiłam zresztą i ja też to wszystko wiem.
Ja się stresuje i przejmuje wszystkim... bo oboje chcemy, a to czego nieznamy wydaje się nam takie skomplikowane. Więc żeby było łatwiej ja przekonuję Tż mówię, że nie musi się martwić wszystko ok itd... A od uspokajania mnie został mi wizaż
|