2009-07-10, 10:53
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cały ten seks...
Cytat:
Napisane przez paula78
Skoro was to tak paralizuje to może nie jest to najlepszy moment aby sie decydowac na sex ?
|
Takie watpliwości ma chyba każda dziewczyna/chłopak, dlatego nieco łatwiej jest gdy jedna strona jest doświadczona. My razem zaczynamy poznawać świat seksu, więc razem mamy te wątpliwości... a one z czasem mogą co najwyżej urosnąć do rangi problemu globalnego... Więc czekanie nie jest najlepszym pomysłem. Tym bardziej, że oboje chcemy.
Ktoś jeszcze poza irie18, przeżywał wspólny 1 raz z partnerem? Albo ktoś ma sprawdzone pomysły na odprężenie
P.s Z pytań czysto technicznych. Po 1 jak mamy dobrać "garniturek" temu panu? Po 2 sporo znalazłam "instrukcji" jak zakładać prezerwatywę poza jednym elementem, czy żołądź ma być w pełni odsłonięty i dopiero zakładać, czy napletek może go nieco zakrywać i nic nie robić tylko nałożyć?
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------
Cytat:
Napisane przez lexie
Cóż Ci można doradzić...
Po pierwsze, trochę o prezerwatywach  Prezerwatywy są naprawdę skuteczne pod kilkoma warunkami. Przede wszystkim muszą być nieprzeterminowane  , poza tym trzeba umieć je zakładać. No i muszą mieć odpowiedni "rozmiar", bo niestety one są robione na jakiś "standard" i jeśli facet ma penisa grubszego niż ten standard przewiduje - prezerwatywa może łatwo pęknąć.
Używam prezerwatyw od ponad 2 lat i nigdy nic się nie wydarzyło, żadna nie pękła.
Dla dodatkowego zabezpieczenia możesz stosować NPR i nie współżyć w dni płodne, albo współżyć ale z dodatkową globulką. Możesz poprosić lekarza o "bezterminową" receptę na postinor. Nie sądzę, żebyś musiała z niego korzystać, ale może dałoby Ci to więcej pewności, że nic się nie ma prawa stać.
Masa kobiet nie zabezpiecza się hormonalnie z takiego czy innego powodu i w ciążę nie zachodzi, głowa do góry  Musicie się przekonać, przemyśleć sprawę. Naprawdę prezerwatywa łączona z inną metodą jest skuteczna, nie sądzę by wtedy odbiegała znacząco od skuteczności tabletek.
|
Dziękuję za rzeczową odpowiedź.
Co do prezerwatyw wiem, że najlepiej kupić w aptece czy drogerii, sprawdzić termin ważności, atest i opakowanie (jeśli jest w środku powietrze to nie jest uszkodzone). Co do zakładania pytanie jest wyżej. A co do rozmiaru. Bierze się pod uwagę długość i grubość ? I na tej podstawie dobiera gumkę? Czy na nich są jakieś informacje tegoż rozmiaru dotyczące?
W teorii to ja wiem, że cudem musiałabym zajść w ciążę, ale człowiek to istota poznawcza... jak nie pozna to ma stracha. (przynajmniej ze mnie taki człowiek ).
|