2009-07-10, 22:28
|
|
|
szeryfcio
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
Napisane przez lachryma
i teraz moje pytanko- czy duża jest różnica w pobieraniu prądu przez 45 a 60? Chodzi o to, że jak teraz kupię 60, a na dzien dzisiejszy mam zazwyczaj malo naczyń do zmywania, to czy jest jakis program albo funkcja tych wiekszych zmywarek, co bym mogla oszczędzić:/ nie chcę z jednej strony kupic 45 bo teraz mi to wystarczy, a za 5 lat wymieniać na większą. Jeśli chodzi o miejsce w kuchni to nie ma problemu- wejscie wszystko. Tylko też nie chcę kupować 60tki i przez najbliższe lata czuć przerost formy nad treścią:/  pomocy! 
|
jeśli chodzi o pobór prądu, to 60 najprawdopodobniej będzie minimalnie więcej prądu pobierała (bo jednak trochę więcej tej wody pobiera), ale minimalnie. Najlepiej sprawdź to w opisie urządzenia (np. na stronie producenta) jaki jest pobór mocy urządzenia i będziesz miała porównanie.
Ponadto, bardziej się opłaca puścić 60 co dwa dni niż 45 codziennie (jakby co).
I oszczędzasz też na środkach czystości bo jeśli używałabyś kostek (calgonit czy somat), to tradycyjna kostka jest wyliczona na mycie 60.
Na 45 jest tego trochę za dużo, no ale oczywiście też wrzucam , tak mi wygodnie.
|
|
|