Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-17, 09:24   #1864
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Witajcieee...
uuuffff przeczytałam wszystko przy kawusi u nas dziś leje i leje a ja muszę na miasto. jak pech to pech
jutro jedziemy do Antwerpii a pojutrze do Utrechtu więc czeka nas bardzo rodzinny weekend

już z mężem sporządziliśmy listę co jeszcze musimy kupić. znaleźlismy sklep gdzie sprzedają w naszym mieście pieluszki z bawełny organicznej i bambusa

Malinko bardzo ci dziękuję, bo kiedyś pisałaś, że jak róże przekwitają to trzeba stare kwiaty obciąć i ja tak właśnie za Twoją radą zrobiłam i teraz cieszę oko nowymi ślicznymi rożyczkami

Ja88 , Karamari WIELKIE GRATULACJE!!!!

Diana
dbaj o siebie kochana, leż, nie przemęczaj się bo z takim czymś to nie ma żartów, szczególnie jeśli lekarz ostrzegł cię, czym to się może skończyć...

a my jutro 29 tydzień zaczynamy....rety rety rety...

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Nika przepiekny pokój, bardzo zdolna z ciebie dziewczyna.
Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Nika pokoik slodziutki

Kupialam dziś Manti na zgage Pani polecala dla cieżarowke albo Manti wlaśnie Renni ... pomaga, kupialm migdaly i ta sama jedyna kiedy bylo mi dobrze to rano przed sniadaneim - wnisek nic nie jeść
mi też Rennie wogóle nie pomaga. wcześniej miałam na zgagę swoje sposoby, które pomagały bardzo ale od jakichś dwóch tygodni nie pomaga nic. mała pewnie uciska na żołądek i stąd zgaga się potęguje...zauważyłam też że już nie zjem dużej ilości na raz....

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

no proszę jaka zdolniacha, i pokoik praktycznie gotowy na przyjęcie maleństwa a u nas wszystko w rozsypce.
Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość

Gratuluję talentu!
A siostra świetne te dioramy zrobiła - bardzo mi sie takie trójwymiarowe kolaże podobają
Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość

Talenciora to Ty masz!!!! Zazdroszcze. Ja się wykazałam w wybieraniu koloru rolety do pokoju ... a i to zlewa się ze ścianą
Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Nika masz talent Kobieto! Jestem pod wrażeniem!
bardzo dziękuję za wszystkie komplementy ale to nie talent a raczej samozaparcie w połączeniu z narastającymi obajwami nesting syndrome

Cytat:
Nienawidzę Windowsa! Zjadło mi pół odpowiedzi, bo wcisnęłam backspace, który zabiera na poprzednia stronę w IE?! Człowiek całe życie uczy się czegoś nowego

Prawidłowo
Preeti Agrawal w mojej książce ciążowej pisze, iż wyznacznikami prawidłowej pozycji są:
- brzuch znacznie wysunięty do przodu,
- wypukły pępek,
- ucisk i ciepło w okolicy dna macicy przy siedzeniu,
- na prawym boku, pomiędzy żebrami a biodrem widać wypukłość, gdy dziecko prostuje nóżkę,
- kaczkowaty chód.

To pozycja potylicowa lewa, w której dziecko opiera sie plecami o brzuch matki po lewej stronie, twarzą jest w stronę kręgosłupa, a nóżki są zwinięte. Prostuje je wtedy w prawy bok

Oczywiście, ułożenie dziecka wykazuje USG.
Ale chyba nie ma się co martwić
mój mąż też nienawidzi windowsa..hahaha wszędzie instaluje linuxy hihi, a trzy kompy mamy w domu

własnie ja mam to wszystko , nawet mi się wydaje, że zaczęłam chodzić jak kaczka, a mała własnie po prawej stronie wypina stópkę, normalnie czuć wyraźnie przez skórę, że to stópka....
ale ona nie jest głóką w dól tylko porzecznie..buuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
I chyba łapię doła ...
Od godziny becze i nie moge się uspokoić
Jest mi jakoś tak źle
Fasoleczko ściskam wirtualnie....

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Byłam dziś na wizycie i jak zwykle znowu moja lekarka mnie wkurzyła. Na pytanie co będzie jeśli dziecko do porodu nie przekreci się główka w dół odpowiedziała ze w takiej sytuacji będę miała cc. Ale wtedy muszę zdać sobię sprawę że nie będę mogła mieć już więcej dzieci bo przy drugiej ciąży blizna po cc mi się rozejdzie O mało z krzesełka nie spadłam jak to usłyszałam !
We wtorek idę na usg. Będę się modlić żeby dzidzia dobrze się ułożyła.
nie no spoko fajna lekarka...........

ja już od paru tygodni się o to modlę, odkąd się dowiedziałam, że jak się nie obróci to muszę iść do szpitala i będą ręcznie obracać....choć lepsze to niż cc....

Cytat:
Good morning!

Obudziłam się dzisiaj o poranku z podniecenia
Byliśmy wczoraj na 3-cim i mam nadzieję, ostatnim USG Dzidzia chyba nie przepada za tym badaniem, bo widziałam, jak się przesuwała na drugą stronę brzucha pod naciskiem głowicy aparatu
Rozwija się nadal prawidłowo
A na koniec sensacja: mój mąż - który wszedł oczywiście ze mną do gabinetu bez pytania, ani zbędnych ceregieli (w końcu to też jego dziecko) - nie wytrzymał napięcia i spytał o płeć, mimo, że 5 minut wcześniej przed gabinetem jeszcze się konsultowaliśmy, że zaczekamy do porodu

Będę mieć córkę!!!

Najpierw byliśmy bardzo zaskoczeni, bo wszyscy bez wyjątku przepowiadali, że będzie chłopak (czy to po kształcie brzucha, apetycie w ciąży, czy że niby dziewczynka urodę odbiera, no i wedle omylnej intuicji)... Chociaż wzbudziło to we mnie przekorny sprzeciw, że w takim razie może jednak zrobię wszytskim psikusa i urodzę dziewczynkę I tak chyba będzie! Jesteśmy oboje bardzo zadowoleni, mimo, że potomek nie zasili reprezentacji w piłce nożnej
jeszcze raz gratuluję!!!!!!!!!!!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora