2004-08-22, 14:08
|
|
Wtajemniczenie
|
dylematy z serii : buzia i jej przymioty ;-)
Zdaję sobie sprawe, że na odpowiedź będę musiala trochę poczekać, ale ryzykuję 
Otóż, nie wiem już co jest w stanie pomóc mojej trądzikowej cerze Chodzę do dermatologa, jak już w innym wątku pisałam, dostawałam antybiotyki ktore pomogły mi i teraz moja cera nie jest już tak straszna. Pozostaly małe blizenki, które wyglądają jak wypryski i zawsze są jakies pojedyncze wypryski, które mnie wnerwiają i które namiętnie dotykam (nie wiem w jakim celu- chyba sprawdzenia czy jeszcze istnieją )
Teraz pani dermatolog stwierdziła, że wystarczy mi Brevoxyl, który poradzi sobie z moim stanem skóry. Kazała nakładać go na miejsca zmienione chorobowo wieczorem.
Używam, oporocz tego, żelu do mycia twarzy Garnier Czysta Skóra. Kiedy używałam przez kilka dni tylko jego i Brevoxylu, moja skóra zaczęła się łuszczyć i stała się sucha, odwodniona- teraz wiem, że źle robilam, nie używając zadnego kremu...
Od jakiegos czasu aplikuję na twarz krem Bielendy Zielona Herbata i jest lepiej, nic mi się nie łuszczy, ale wydaje mi się, że skóra nadal prosi " o picie" po Brevoxylu i żelu.
Nie wiem już co mam robić... kupowac nowe kosmetyki? Czekać aż Brevoxyl całkowicie rozwinie skrzydła i pokaże co potrafi? Kupić nowy krem nawilżający? Dla skóry odwodnionej?
Oto kosmetyki jakie posiadam (zrobiłam liste )
-żel Garnier Czysta Skóra
-Brevoxyl (krem)
-krem Bielenda Zielona Herbata
-Lysanel Active (krem)
-Effaclar K La Roche Posay (końcówka)
-krem matujący Garnier czysta skóra
-pasta cynkowa
-Davercin (płyn, jak i żel)
-Benzacne (maść)
planuję kupić tonik- Eris zwężający pory? Czytałam w KW ze jest delikatny i lekko nawilża.
Oj już nie wiem co mam robić. Prosze doradźcie.
Liczę na pomoc każdej wizażanki, jak i kwasowej "weteranki" Smoczycy 
Buziam 
|