Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grubosc...
Wątek: Grubosc...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-02-18, 19:29   #28
madie
Zakorzenienie

Dot.: Grubosc...

Cytat:
Napisane przez Aeterna
To wszystko zależy od estetyczności.
Owszem, przede wszystkim - zadbanie.
Może i bywają piękne grube kobiety (ja takiej nie widziałam. Jak może być piękną kobieta - wg mnie - której kontury twarzy rozmyły się gdzieś tam, jakies 20 czy 30 kilo temu..?).
Wdzięk - może i jak najbardziej. Widziałam pełne wdzięku grubaski, nieliczne - ale (ja) - w tv. Wymalowane, wyfryzurowane, w jakimś gdzieś filmie. Wszystko jest względne.

Nie zmienia to społecznego faktu, ze chłopaki o wiele częsciej zapraszają na studniówki i bale sylwestrowe szczupłe kolezanki tych kochających (??)siebie pączków.

Zauważ, jakże często (?) zdarza się, że grube dziewczyny mają sporo przyjaciółek, i facetów kumpli - ale, że często są same.
Wiesz gdyby nagle stało się tak (wyobraźmy sobie) że to grube kobiety byłyby uwielbiane przez facetów to my chudziaki zaczęłybyśmy zalewać się łzami i chodzić w wielkich swetrach by dodać sobie kilogramów, czułybyśmy się brzydkie i może tak jak dziś osoby grube nie widziałybyśmy większego sensu w pindrowaniu się i upiększaniu mając w sobie przekonanie że nigdy nie będziemy tak cudnie grube by się spodobać facetowi.Tak myślą teraz kobiety otyłe i ja uważam że ten wymyślony przez ludzi ideał jest krzywdzący dla wielu kobiet, nie tylko grubych ale i tych z ...nie wiem.... krzywym nosem, małymi piersiami itd.

A jeśli już chodzi o facetów, to na mnie nie lecieli nigdy masowo chociaż możnaby powiedzieć że mam figurę modelki i co mi po tym?

Jednak obstaję przy swoim że jeśli kobieta jest świadoma swojej wartości i przy tym dba o siebie to naprawdę może mieć większe powodzenie niż chudzina. Dlaczego na mój widok faceci się nie ślinią a za moją okrągłą niewysoką kuzynką ustawia się wianuszek facetów żeby tylko się z nimi umówiła?
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując