Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Seks i religia
Wątek: Seks i religia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-17, 21:28   #150
Vallentina
Raczkowanie

Dot.: Seks i religia

Cytat:
Napisane przez PannaGray Pokaż wiadomość
Ja znam pare w ktorej chlopak chcial a ona nie. Pewnego razu tak sie o to poklucili ze obydwoje poszli w inna storne ale ona powiedziala mu ze jezeli nie chce czekac i przez to ja zostawi prosze bardzo bo bez niego na penwo nie umrze... na drugi dzien przyszedl i przeprosil, poczekal az do dnia slubu. To jest prawdziwa milosc i szacunek do tej drugiej osoby, na prawde jezeli chodzi tez juz tu o wiare nasza wiara jest taka i tyle. Nie dziwie sie ze dla wiekszej populacji naszej spolecznosci slub nic nie znaczy bo juz przed slubem osiogneli maksymum. Dla mnie tez slub nie mial by sensu z taka osoba nawet gdybym wiedziala ze jest tym jedynym... no bo na co ?
Jak to po co? A czy Ty postrzegasz ślub jako TYLKO przyzwolenie na seks, czy coś więcej? Nie zgodzę się, że para przed ślubem osiąga maksimum tylko dla tego, bo uprawia seks. W takim razei ślub miałby być własnie takim przyzwoleniem na seks.

Nie rozumiem jak można mówić, że "jak kocha to poczeka". A co dostanie w zamian za swoje poświęcenie?
Vallentina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując