Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - dylematy z serii : buzia i jej przymioty ;-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-08-23, 12:11   #4
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Re: dylematy z serii : buzia i jej przymioty ;-)

Oj no co ty opowiadasz już się boję głos zabierać, bom ja laik totalny! Ale mam za sobą przykre przejścia z trądzkiem po dwudziestym roku zycia - to dopiero jest przykra niespodzianka! Odwiedziłam wtedy wiele gabinetów lekarskich, sporo róznych specyfików, maści antybiotyków itp. No i mimo iż wiek już zdecydowanie nie nastoletni - ciągle jestem kompletnie zwariowana na punkcie pielęgnacji, kupuję mnóstwo kosmetyków i codziennie szukam wyimaginowanych pryszczy na twarzy

Własnie polecam delikatny żelik, mozesz kupic ten Erisa z tej samej serii co tonik. Ja lubię żel Erisa do cery wrażliwej, painkę Citrobiotic, apteczne zele Iwostin Purritin czy Dermedic Acne Expert - są łagodne i stawiam je na równi ze sporo droższym Effaclarem, zel Kolastyny Piękno Natury itd Bardzo wazne jest zeby nei wysuszać skóry, bo będzie się bronić produkujac więcej seubm, a co za tym idzie większe świecenie, więcej wyprysków...
Jesli krem zatyka pory - nie sposób tego nie zauważyć - najczęściej mają już taka konsystencję, że masz wrażenie że buzia Ci się dusi - a potem nagle pojawiają się zaskórniki - czarne punkciki na skórze oraz zamknięte grudki (przy wyciśnięciu coś wyłazi), a potem nawet ropne zaognione pryszczyki! Takim kremom mówimy wtedy papa

Buziaki serdeczne

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując