Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cześc kobiałki 
Cytat:
Napisane przez czekoladka21
najpierw info od Skierki:
"Hej na badaniu zalozyli mi cewnik z balonikiem ktory umiescili w szyjce macicy i napelnili go czyms i on ma spowodowac rozwarcie.Teraz boli mnie jak na okres.Lekarz powiedzial ze moze sie cos zaczac ale niekoniecznie- 80% szans.Ale jutro sciagna i jak bedzie rozwarcie to wtedy pojdzie oksytocyna i to juz w ciagu calego dnia i wtedy powinno ruszyc"
Wszystkim mamusiom dziekuje za kciuki 
A teraz o mojej wizycie:
lekarz zrobil usg i szacuje wage malej na 3 kg, glowka jest wstawiona w miednice wiec szykuje sie do wyjscia  pytal czy czuje ruchy mowie ze czasem az boli , mowi lepiej ze boli niz gdybys nie czula ruchow.....
i macie racje z ta szyjka ze ona zanika bo bardzo gleboko wlozyl paluchy, ale nic mnie nie bolalo , ale szyjka trzyma i jest zamknieta-zadnego rozwarcia nie ma  pytalam o te moje czeste bole okresowe mowil ze to przepowiadacze......i jak nic sie nie bedzie dzialo to mam sie stawic 3 sierpnia na oddzial do porodu  czyli 2 tygodnie musze wytrzymac...
a juz myslalam ze wtorek mnie wezmie ale stwierdzil ze jak szyjka zamknieta to nawet oxy mogloby nic nie dac......w razie czego mam do niego dzwonic i wtedy ustalimy co i jak 
zwolnienie dal mi do 7 sierpnia i mowi ze porod automatycznie przerywa l4 i to juz jest macierzynski.....
tak wiec narazie cisza........
|
Biedna skierka , Amelce dobrze u mamusi w brzuszku, tak jak Laurce Kasi. Szpital to nic przyjemnego, a po czymś takim to w ogóle można nabrać niechęci.
Cieszę się czekoladko, że wszystko u Was dobrze, mówisz, że jeszcze troszkę? Weronika też lubi maminy brzuszek 
Cytat:
Napisane przez mayaha
No wiec dodzwonilam sie do tej prywatnej przychodni. Pogadalam z babeczka o tym paciorkowcu i dowiedzialam sie ze to jest mało popularne badanie i nawet u nich rzadko wykonywane... 
No ale co najwazniejsze to spoko, moga zrobic tylko ze min tydzien czekania na wynik. Opowiedziala mi tez o swojej kolezance, ktora przez cala ciaze była leczona na grzybice i przed samym porodem zrobila na wszelki wypadek test na paciorka i okazalo sie ze to on jest wszystkiemu winien. Zdazyli jej podac antybiotyk i wszystko dobrze sie skonczylo. Polecila mi tez gdzie moge szybciej takie badanie zrobic.Ale okazalo sie ze tam ginekolog jest dzis tylko do 12tej wiec nie majac wyjscia umylam sie i zapakowałam w autobus zeby chociaz do meza do pracy dojechac i pojechalismy. Gdy chcialam oplacic w kasie oplate za badanie musialam chwile poczekac bo babeczka nie mogla znalzc tego badania bo mowi ze nikt go nie robi   a pozniej poszlam do lekarza (jeden z najlepszych w rzeszowie???) zeby mi pobral wymaz. On mi sie pyta skad wiem o tym badaniu. I powiedzial ze paciorkowiec jest grozny dla wczesniakow, natomiast dla urodzonych w terminie dzieciaczkow nie jest grozny 
tak czy inaczej wymaz pobrany, w poniedzialek po ktg mam podjechac i jezeli nic nie wyrosnie to bedzie wynik gotowy gdyby cos sie jednak wyklulo to we wtorek bedzie. Ja mam w srode do szpitala wiec moze zdaza...
w kazdym badz razie teraz spokojniejsza bede. wiec sie dziewczyny nie obwiniajcie ze mnie postraszylyscie. poprostu mnie zmobilizowalyscie
buziaki dla was 
|
Dobrze, że udało Ci się zrobić to badanie , dziwne trochę, że jest mało popularne, bo np. w Gdańsku szpitale wolą, żeby do porodu mieć je zrobione
Cytat:
Napisane przez Tulipfever
Mam pytanie, od kiedy bedziecie przyjmowaly wizyty gosci po urodzeniu dziecka? Planujecie zrobic jedno przyjecie czy raczej kazdy osobno? Jesli osobno- to czy na jeden dzien planujecie jedne odwiedziny czy wiecej?
|
Ja zgodzę się na odwiedziny, jak cała nasza trójka będzie na to gotowa. I na pewno nie będzie to przyjęcie 
Cytat:
Napisane przez frida110
Moja malutka w brzuchu właśnie miała czkawkę  Pierwszy raz. 
|
Hehe , Kuba ma czasem 3-4 razy dziennie 
Cytat:
Napisane przez magi77
Witajcie 
wpadam tylko na chwilkę powiedzieć, że wróciłam do domku. Wpisana jestem na rezerwę na patologię i od jutra mam się dowiadywać czy jest miejsce. No chyba, że ruszy mnie wcześniej, bo ponoć jestem zwarta i gotowa, hehe raczej rozwarta i gotowa  Miedniczki od ostatniej wizyty, w 36tc, się nie powiększyły, tzn. są 6 i 16mm. Ginka zrobiła mi masaż szyjki... nie powiem jak to bolało, mało jej kolanami nie udusiłam, tak nogi zaciskałam.
|
Masaż szyjki? 
Jejku, jak się cieszę, że miedniczki się nie powiększyły (nie wyobrażam sobie nawet, jak Ty się cieszysz )
Cytat:
Napisane przez frida110
Tż mnie zabije (kupiłam firankę na allegro)[/SIZE] - ale w razie czego to ja nic nie wiem. 
|
Pokaż 
Cytat:
oj chyba gin jak mnie badal dzis za mocno szyjke podotykal.......bo odchodzi mi czop 
(...)
no wlasnie nie wiem co jest grane  gin mowil ze szyjka zamknieta a ja wlasnie bylam w kibelku i na majtkach mialam duza ilosc zoltej galaretki, to juz nie to samo co mialam te biale grudki sluzu..... nawet wytarlam na papier i pokazalam mamie co to-a ona"zbys jeszcze dzis nie urodzila"
wiec nie wiem czy to przez to badanie gin pobudzil szyjke czy co.....poki co sladow krwi nie bylo w tym.......
|
No, no 
Cytat:
ciekawe jak u mnie bedzie 
mam klucie w pipce i twardy brzuch znowu.....
|
Mnie wczoraj wieczorem strasznie kłuło, ale brzuch nie stwardniał 
Cytat:
Napisane przez Tulipfever
Zapowiedzi jak najbardziej sa wskazane, nawet sasiadow czy bliskich. W Holandii jest to nie do pomyslenia, ze ktos wpada Ci do domu niezapowiedziany, obojetne czy to rodzina, czy znajomy- musi sie zapowiedziec przynajmniej na 24 godziny przed, porzadek musi byc 
|
Z tego powodu mogłabym tam mieszkać 
Cytat:
Napisane przez frida110
Ja ostatnio coś "zdziczałam" - nie mam ochoty na żadne spotkania ze znajomymi, ani na gości. Najchętniej siedziałabym w domu z tż lub szła gdzieś na spacer.
|
Ja oprócz braku ochoty mam jeszcze brak siły 
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------
Dziewczyny, czy któraś z Was będzie przechowywała krew pępowinową?
.
|