Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moje decupagowe szaleństwo
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-18, 07:52   #11
larencjusz
Raczkowanie

Dot.: Moje decupagowe szaleństwo

To ja też zacznę od początku Łyżka - choć ta zieleń zupełnie nie w moich klimatach wyszła bardzo fajnie, nie wiem czy tam przebija faktura drewna, czy próbowałaś tego kraka jednoskładnikowego, w każdym razie efekt super co do pudełeczka z aniołkami, zgadzam się z Ewą, brakuje podłogi dla aniołków i trochę mi przeszkadza ten brązowy bok, troszku bym go rozjaśniła Deseczka z habrami fajniutka, ale widzę, że rozdarła Ci się serwetka, w takich przypadkach, nie ma na to rady, musisz domalować ubytek dobierając odpowiedni kolor farbki

Deseczka z owocami - to bardzo fajny pomysł, ale cienie!!! Nie mogą się tak urywać i iść idealnie wokół motywu, bo wygląda to jak auereolka
Jajko z wiewiórką trozku za ciemne, czy naklejałaś motyw na ciemne tło?

Pudełeczko ze statkiem bardzo fajne, tak zrobiłaś przecierki, żeby uwydatnić fakturę drewna - SUPER

Słoiczek z winogronami też fajny, fajne paciaje, ale zapomniałaś o cieniach zwłaszcza u dołu motywu, troszkę się za mocno odznacza motyw

Za TO - pudełeczko z liścmi PIERWSZA KLASA, bardzo mi sie podoba i jest to, jak dla mnie Twoja najlepsza praca)) Jest takie typowo jesienne, tło mi bardzo tutaj pasuje bardzo fajnie ścieniowałaś po brzegach a między listkami jest jaśniej, jakby słońce przez nie przebijało

Za to do maków się przyczepię, bo lubię ten motyw, dokleiłaś mak na dole który jest odcięty, co wygląda bardzo sztucznie, łodyżka też jest urwana i te zielone cieniowania też mi tu nie pasują, zwłascza, że brakuje ich przy kwiatkach.
Taką serwetkę, lepiej by było wyszargać niż wyciąć motyw, bo za bardzo to niestety widać, z boku pudełka listki też są tak drastycznie odcięte i kwiatek nachodzi na tę bordową ramkę, to są szczegóły, ale właśnie na tych szczegółach opiera się decu Bordowa otoczka, jeśli nie jest przetarta, musi być idealnie równiutko namalowana, do tego najlepiej użyć taśmy malarskiej wtedy masz idealnie namalowany pasek jak od linijki

Przepraszam za tyle uwag, bo sama nie jestem ekspertką w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że masz duże możliwości, a od takich osób wymaga się więcej))

Zwracaj uwagę na szczegóły, więcej cieni i będzie gitarrra
larencjusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując