2009-07-18, 12:26
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam tytułu piosenki - zbiorczy - część III
Cytat:
Napisane przez CaRooLa
Cześć!
Szukam dwóch piosenek.
1) piosenka taka harcerska - młodzieżowa, raczej stara, ale na pewno znana. Tekstu za cholerę nie pamiętam.  Była puszczana podczas meczów polskich siatkarzy w czwartek i środę. wiem, że mało, ale może ktoś mnie oświeci 
|
Nie wiem, czy o to chodzi, bo meczu nie oglądałam. Ale strzelam Pieśń o Małym Rycerzu. Co prawda nie jest to piosenka harcerska (to melodia z serialu "Przygody Pana Michała" z muzyką Wojciecha Kilara), ale to mi najbardziej pasuje Swoją drogą, mam fajną historię z życia z nią związaną 
Cytat:
2) z tego, co pamietam, to piosenka ta jest bez słów - sama melodia. równiez byla puszczana podczas meczy. kiedys byla puszczana w trakcie listy przebojow trojki, jeszcze za Niedźwieckiego. o ile dobrze pamietam, to byla tez w trakcie trojkowego topu wszeczasow w tym roku, i redaktor ja zapowiedzial, ze utwor ten wykonuja jacyś bracia.
Malo konkretów ale proszę o pomoc!
|
Oczywiście, wiem o co Ci chodzi (bom na Trójce chowana ). Ale jakoś nigdy nie szukałam tego, czyja to melodia. Ale mam ją teraz w głowie. Jak coś znajdę, to dam znać 
O Crazy_Kitty mnie ubiegła z Rycerzem, ale drugie to wdaje mi się, że to nie Children.
Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2009-07-18 o 12:28
|
|
|