Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-18, 11:29   #1967
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Dziękuje My na szczescie tez mamy nawigację
Nie wiem dlaczego u mnie tak spanikowali i odrazu robili te drugie badanie ale widac niestety mieli racje i przypaletala mi sie ta nietolerancja glukozy jakby innych problemow było mało... Mam nadzieję, że Ciebie wyniki wyjdą ok bo ta dieta jest strasznie uciążliwa cały dzien jst podpozadkowany godzinom posiłków i pomiarom...
Jak dziś brzusio?
Tak naprawdę to ja bardziej spanikowałam i już miałam czarne wizje, ale najpierw znalazłam informację, że po obciążeniu 50 g glukozy badanie nie jest w 100% miarodajne i że zdarzają się pomyłki na plus i na minus, dlatego dopiero po 75 g glukozy wychodzi prawidłowy wynik. A potem lekarz powiedział, jakie wartości są OK przy obciążeniu 75 i że mając po 50 g wynik między 140 a 160 wątpliwe jest, że przy tym drugim badaniu wyjdą wyniki wskazujące na cukrzycę ciążową. Za dwa tygodnie będzie wiadomo.

Jeśli chodzi o brzuszek, to w nocy musiałam wziąć nospę, bo coś mnie ciągnęło w podbrzuszu i wydawał mi się za twardy. Dzisiaj i jutro będę się dużo ruszać, więc powinno to przejść.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora