2009-07-18, 19:36
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: Prześwity blondu po farbowaniu na brąz.
Cytat:
Napisane przez niczka87
Cześć.
Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond/jasny brąz. Kiedyś bardzo długo miałam baleyage [oczywiscie blond - rozjasniaczem], potem zdecydowałam się pomalować na brąz, później znowu pasemka rozjaśniaczem i potem znów wchodzenie na brąz, troche tego było. Od momentu, gdy zaczęłam malować włosy na brąz po ok 2tyg dzieje się z nimi coś dziwacznego, bo tak: maluje na brąz, wychodzą bardzo ciemne, niekiedy pod czarne podchodzą, a po ok 2tyg widać na nich prześwity blondu, wygląda to tak jakby włosy były "niedomalowane" dobrze, aczkolwiek dopiero po jakimś czasie od malowania. Wiadomo kolor się zmywa, zdaje sobie z tego sprawę, ale dlaczego mam prześwity blondu, skoro włosy od ok pół roku maluje na ciemny brąz? Czym to może być spowodowane? Dodam, że maluję włosy palette albo garnier.
|
Witaj!!!!!
Na początek powiem tak: STOP FARBOM PALETTE!!!!
Jest to najgorsza farba na rynku i to nie jest tylko wyłącznie moja opinia!
Skoro farbujesz już włosy od tak dlugiego czasu na brąz i nic..to moze czas odwiedzić dobry salon fryzjerski
Twój pigment we włosie jest po prostu tak wypłukany i trza cos temu zaradzić .proponował abym profesjonalne farby.a potem oczywiście odpowiednia pielegnację!
Czyli szampon i odżywka do wlosow farbowanych(w żadnuym wypadku 2w1)to tylko obciąża wlosy...........
Pamietaj rownież że stosowanie szamponów przeciwłupieżowych i roślinnych również wypłukuje kolor..........
Jak masz jeszcze jakieś pytani to pisz
Pozdrawiam
|
|
|