Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zineryt, skinoren i robiona maść
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-18, 19:46   #2
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: zineryt, skinoren i robiona maść

]
Cytat:
Napisane przez shot1 Pokaż wiadomość
Preparaty te mam używać w następujący sposób:
DZIEŃ 1:
Rano- zineryt
Wieczór- robiona maść
DZIEŃ 2:
Rano- skinoren
Wieczór- robiona maść
i tak dalej
Chcesz mi powiedzieć, że lekarz zalecił Ci w lecie stosować Zineryt i Skinoren na dzień ? Powinnaś zgłosić go do Izby Lekarskiej, jako że nie jest lekarzem a konowałem.
Tych preparatów nigdy nie wolno stosować w dzień. Ewentualnie na noc, w okresie od jesieni do wczesnej wiosny. Na dzień wysoki filtr (40 lub 50 SPF).

Cytat:
Nie wiem czy te preparaty będą odpowiednie dla mojej skóry
Nie, nie będą dobre. Jeżeli z trądzikiem borykasz się od 5 lat powinnaś dostać antybiotyki/leki doustne.

.
Cytat:
Zastanawiam się czy mogę je stosować z kosmetykami do pielęgnacji które dotychczas stosowałam, czyli żel Garnier Podstawa Pielęgnacji (ten zielony) i krem Ziaja Rumiankowy.
Pielęgnacja ta generalnie przeznaczona jest dla skóry normalnej a Ty masz trądzikową. Więc powinnaś używać innych preparatów. Myć żelem do cery trądzikowej (LRP Effaclar, Avene Cleanance, Ziaja Pro do trądzikowej itd., kremy na dzień - filtr, na noc leki lub preparaty takiej jak Lysanel, Effaclar K, kremy z cynkiem itp., maseczki z glinką lub drożdżami itp.)

Powinnaś zmienić jak najszybciej lekarza - na głównej stronie mamy wątek o polecanych lekarzach w każdym mieście.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując