2009-07-19, 21:20
|
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Pytanie
Cytat:
Napisane przez anemone83
Właśnie o to chodzi, że ja nie chcę jakoś dożyć do wizyty u lekarza, bo wakacje chciałbym mieć spokojne i przede wszystkim chciałabym czuć się komfortowo, a każdy kto miał choć raz grzybice to wie że raczej o to ciężko, Clotrimazolum na wypadek infekcji mi nie pomoże, raczej tylko gynoxin, albo gynazol - właśnie o to chodzi że boję się że nie będzie mi chciał przepisać tych leków na wszelki wypadek, a maść sama mi nie pomoże, wiem bo mialam rok temu pimafucin krem i nie pomógł - dopiero po powrocie gdy dostałam gynazol to przeszło
|
Idź do swojego gina, powiedz mu jaka jest sytuacja i myślę, że nie naprawdę nie będzie robił problemów 
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------
Cytat:
Napisane przez rapifen
Hmmm na zwyczajne infekcje typu grzybica weź clotrimazol, on łagodzi objawy i spokojnie gdyby coś się działo stosując go dożyjesz do chwili wizyty gdzie lekarz przepisze ci antybiotyk.
Bo na wszelki wypadek antybiotyku nie przepisują, profilaktycznie to możesz sama kupić maść 
|
Otóż się mylisz Jeśli pacjentka ma nawracające infekcje, a jest taki przypadek jak pisze zainteresowana - wyjazd na wakacje - to lekarz przepisze. A przynajmniej powinien.
Chociaż jak sądzę mogą się znaleźć i tacy lekarze, którzy tego nie zrobią, ale to mniejszość pewnie.
|