2009-07-20, 12:08
|
|
BAN stały
|
czuję sie oszukana mam prawo?
Kiedy mialam 19 lat zaszlam w ciąże z chlopakiem ktorego kochalam i jestem znim do dzis ,chcielismy wziasc ale moi rodzice postawili sprawe jasno albo wesele albo daja mi 25 tys w tamtej sytucji nawazniejsze bylo dla mnie dobro dziecka aby zapewnic mu odpowiednia opieke ,wiec wybralam 25 tys ... moi rodzice powiedzieli ze woleliby zebysmy znimi nie mieszkali ,stad moj facet zaproponowal ze jego rodzice i moi wzieliby kredyt i kupi nam mieszkanie ... oczywiscie moi rodzice powiedzieli tak "im nikt nie pomagal i oni tez nam juz nie pomoga" mojego rodzice wzieli caly kredyt na siebie i kupi nammieszkanie ,ktore szybko udalo sie splacic bo nasza sytuacja finansowoa zncznie sie poprawila przez rok ,ja te 25 tys wlozylam w mieszkanie meble i te sprawy.Mamy mieszkanie samochod i jestesmy szczesliwi ale chcelibysmy wkoncu wziasc ten slub ktory odwlekalismy przez te 4 lata ... . Ostatnio okazalo sie ze moj brat bedzie mial dziecko (obecnie nie ma pracy od pol roku ,jego dziewczyna rowniez nie pracuje tylko ze ona chociaz studiuje ) i postanowili ze musza miec slub i wesele za 20 tys przynajmiej -jej rodzice katolicy tradycja musi byc -czyli wesele ,moi rodzice rowniez skladaja sie na wesele ,ostatnio mama poinformowala mnie ze nie chca mieszkac z mlodymi wiec chca im kupic kawalerke -boli mnie to troche bo mi powiedzieli albo wesele albo kasa a im i zrobia wesele i kupia mieszkanie uwazam ze nie musza nikomu nic dawac bo to nie jest ich obiwazek ,ale ja bym tak nie mogla albo jednemu wiecej pomoc drugiemu nie ,mi powiedzieli radz sobie a jemu wszystko prace szukaja ,pewnie beda utrzymywac ,mieszkanie kupia...:/
chłopak ma 24 lata caly czas go utrzymują
ja chociaz studiuje a on nic nie robi rzucil studia ,zmienilal co chwile prace,uciekl z wojska... i za to wlasnie w nagrode dostanie wesele ,mieszkanie ... w tamtym roku dostal samochod za 8 tys i kto wie co jeszcze...
|
|
|