Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-20, 15:37   #2103
DDosiek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Edytte, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dzisiaj, dzisiaj - pamiętam, bo dzień po moich

A z tym pojawianiem to rzeczywiście - widzę ją na innych wątkach, a u nas nie
Wszystkiego najlepsiejszego , spełnienia marzeń i samych przyjemności

Nika, Tobie równiez najlepsze życzenia, rozwiązania wszystkich problemów i zdrowej kruszynki

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość

Ide sie kapac i jade po chlebek i ramki, oprawie naszego synusia i powiesze. Wczoraj wieczorem jeszcze raz ogladalam z TZ zdjecia i powiedzial, ze jednak maly jest do niego podobny, pobijemy sie chyba
Nie wieszaj maleństwa!!! Pierwsze skojarzenie, jakie mi się nasunęło, jak czytałam Twój post

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam szybkie pytanko. Którą maść Linomag do smarowania pupy kupujecie?
Z zielonym paskiem czy czerwonym?
Mi w aptece pani dałą tę zieloną. Mówiła, że dla dzieci to tylko taką.Mam też sudocrem (bo polecają mi ją znajome mamy) i bepanthen. Ale ten ostatni to drożyzna. za tubkę 17zł.

Cytat:
Napisane przez nnowaa Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Jestem w 31 tyg. ciąży i troszke się obawiam o swoje słoneczko.
W piatek byłam u lekarza i stwierdził, że skraca mi sie szyjka macicy (niewydolność szyjki macicy??) i że grozi mi przedwczesny poród!!!!
Mam mieć założony pessar ciążowy!!
Czy któraś z Was tak miała??
Czy mam szanse dotrwać do terminu, albo chociaż do 9 miesiąca???
Proszę o pomoc.
Ja tez mam skracającą się szyjkę, ale nie aż tak bardzo (na następnej wizycie zobaczymy jak się sytuacja rozwinie). Mam dużo leżeć.
A passar jest bardzo dobrym rozwiązaniem.Przynajmniej się uspokoisz, że maluch będzie zabezpieczony.
A zabobonami o przedwczesnej wyprawce się nie przejmuj. Nie ma to najmniejszego związku.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość

A dla dzieci z panthenolem ponoć taki super jest ten:
http://www.ziaja.com.pl/offer/pl/kos...__d_panthenolu
Ale nigdzie go nie widziałam, mimo, że szukałam w Rossmannach, SuperPharmie, supermarketach itd.
Ale na stronie piszą, że wypróbowano na dzieciach powyżej 1 roku życia. Chyba, że coś żle zrozumiałąm. Czyli nie jest dla noworodków? No i ciężko go dostać. Nie widziałam go nigdzie w sklepach ani aptekach.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Nam położna powiedziała, że po odejściu wód lepiej się nie spieszyć do szpitala, tylko spokojnie poczekać w domu do regularnych skurczy ponad 1 minutę, oszczędzając siły na II fazę, max do 5 godzin od odejścia.
Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
no wlasnie- ale ile to jest "te troche"? moja przyjaciolka przyjechala do szpitala w nocy i mowi ze nie jest pewna czy to wody odeszly czy nie (bo dosc malo jej polecialo)- zbadali ja i stwierdzono ze to nie wody. czekala w ogromnych meczarniach az do rana zanim jej mama nie przyjechala i nie narobila rabanu ze nikt sie nie zajal do tej pory jej corak (naprawde przechodzila meczarnie). wtedy laskawie zjawil sie lekarz (nie wiem jakie badania porobil) ale stwierdzil ze to co w nocy polecilo to wody i natychmiast trzeba robic cesarke mala udzila sie niedotleniona i ona i mama mialy jakies zakazenie- obie antybiotyki dostawaly, z mala nie bylo najlepiej (Boze ze to sie dobrze skonczylo a mala jest dzisiaj sliczna i zdrowa i juz ma 3 latka).
Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że jak się pojawią skurcze bez wód to mamy czekać do regularnych co 5-10minut (zależnie jak daleko mamy do szpitala). Ale jak wody odejdą,nawet bez skurczy, to jechać do szpitala. a jak wody sa zielonkawe, to do szpitala pędzić.
Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane, właśnie upiekłam chlebek
zapraszam serdecznie, jest jeszcze gorący, zjemy z masełkiem
i to nie w tej maszynie które są takie teraz popularne, ale taki prawdziwy domowy!
no szybciutko do mnie
Kobieto, przeprowadź się do mnie!!!!!
Pieczesz, gotujesz... Jak Ty to robisz? ja umiem tylko karpatkę i sernik na zimno. Pod warunkiem, że wszystko jest z paczki.

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
A oto kurteczka kupiona w Tesco jak wam się podoba??
No i jeszcze 3-pak pajacyków
Widzę, że cherokee rządzi Też mam bardzo dużo rzeczy z tej firmy.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora