Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-20, 21:29   #2143
karamari
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Tego żelu nie miałam, ale wąchałam piling do ciała z tej serii i jakoś mnie nie zachęcił. Wolę Palmolive z algami.
Chyba mi się coś pomyliło, bo wkleiłaś link do płynu micelarnego z tej serii, a ja zafiksowałam się na żelu pod prysznic? Jakoś zachciało mi się chyba morza w to lato w mieście

A ja w ogóle rozważam możliwość używania mojego micela do przecierania pupci niemowlaka w razie potrzeby Nie jestem pewny, czy to będzie potrzebne, ale skład ma taki, że nie zaszkodzi. Na pewno bezpieczniejszy niż chusteczki nawilżane

Cytat:
Ten kremik chyba był. Szukałaś w aptekach internetowych?
Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Ale na stronie piszą, że wypróbowano na dzieciach powyżej 1 roku życia. Chyba, że coś żle zrozumiałąm. Czyli nie jest dla noworodków? No i ciężko go dostać. Nie widziałam go nigdzie w sklepach ani aptekach.
Jeszcze nie patrolowałam aptek - zakupy apteczne hurtem jeszcze przede mną Na razie dzisiaj przyszły wszystkie pieluszki Czekam na kocyki i mazidła... Potem będzie apteka

Cytat:
Dostałam wiadomość, że pościel z ochraniaczem i kocyk dzisiaj wyszły przesyłką priorytetową. W środę powinnam odebrać paczki Ciekawe, czy od Glucka też już wyszła paczka? Ale nikt do mnie się nie odzywa... Na szczęście płacę przy odbiorze.

PS. "Język niemowląt" też dziś wysłano
Skąd ja to znam - codziennie nowa paczka Dzisiaj odebrałam też DVD z masażem niemowląt 'Dotyk miłości' - może sobie obejrzę na dobranoc

DDosiek, dzięki za informację. Może przyda się później
Dzisiaj Mama mi mówiła, że ja pieluszkowana tetrowo + ceratka nie miałam odpieluszkowego zapalenia skóry... Może się więc wcale nie przyda

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że jak się pojawią skurcze bez wód to mamy czekać do regularnych co 5-10minut (zależnie jak daleko mamy do szpitala). Ale jak wody odejdą,nawet bez skurczy, to jechać do szpitala. a jak wody sa zielonkawe, to do szpitala pędzić.
Ewidentnie coś pokręciłam

Cytat:
Napisane przez nnowaa Pokaż wiadomość
Malin30 na kiedy masz termin??
Ja mam na 20 września i boję się dużo rzeczy kupować wczesniej żeby nie zapeszyć. A mam wielką ochotę, tyle pięknych rzeczy
Ja nie Malin, ale wg OM też mam termin na 20 września i strasznie się stresuję, że jeszcze tylu rzeczy nie mam
Nie boję się, że urodzę wcześniej, choć i to warto brać pod uwagę... Po prostu nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. W sierpniu z wielkim brzuchem może być mi już ciężko, no a po porodzie chcę się cieszyć pierwszymi chwilami z dzieckiem i koncentrować tylko na niej, a nie zostawiać ją, by jeszcze coś w pośpiechu i stresie kupować

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie - babka jest naprawdę konkretna i do niej będę już chodziła
Ze mną i syniem wszystko ok, więc bardzo się cieszę
Byłam przy okazji w lumpku i kupiłam dla synia śpiworek polarowy i ciepły kaftanik (zdjęcia potem)
Miss.Hot, gratuluję nowej ginki!!!
Ale śliczny śpiworek - też taki chcę Właściwie wszystko jedno jaki, ale w sklepie żadne mi się nie podobają, bo ja mam spaczony gust
Przez to nie mam też rożka

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Mąż już nie chce ze mną jechać na zakupy, a słyszałam, ze w H&M i w Zarze są już przeceny
Katarino, piękna kolekcja!
A na wyprzedażach już nic nie zostało, nie masz po co jechać

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki chciałam Wam powiedzieć, że jutro mam 4 podejśćie na prawo jazdy Trzymajcie za mnie kciukasy
Jutrop Was podczytam, bo teraz lece potrenowac łuk na placu z misiem mym
karamari jest offline Zgłoś do moderatora