2009-07-22, 07:55
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Owsianka - królewskie śniadanie, część III
Cytat:
Napisane przez Klaudis1144
U mnie dzisiaj rozwalony placek  rozwalił się, bo zrobiłam taki gigamega i dałam nektarynkę. Było za ciężkie i się nie chciało przewrócić.. no cóż. Więcej ne robię pojedynczych placków, tylko takie placuszki  Ale właśnie jak ostatnio robiłam z wiśniami to wyszło.
P.S. Ja robię trochę inaczej placek, bo ubijam 2 białka, a póżniej dodaje je do juz wymieszanych z jednym żółtkiem platków(daję jeszcze otręby), wszystko się fajnie ścinA na patelni i b. smaczne jest, i puszyste oczywiście
Oprócz nektarynki dałam jeszcze borówki Ej ale wiecie co Wam powiem?? Że mnie owsianka na mleku bardziej syci. Nie wiem od czego to zależy ale po takim jednym placku pozostaje jakiś niedosyt, a jak jem owsiankę to czasami myślę, że nie dokończę. Ale to chyba mleko jest takie sycące
aaaA, i witam w nowej odsłonie ;p
|
Mnie najbardziej sycą właśnie placuszki i owsianka na mleku Placuszki robie raz na jakiś czas i dosłownie czuje się po nich zapchana Tak samo mam z owsianką na mleku też mnie zatyka- ale tak jak mówisz to mleko i to w dodatku że jest cieplutkie tak syci- tak mi się wydaje
|
|
|