2006-02-21, 10:55
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak jest z tym klejem?
a czy jest cos co powinnam wiedziec przed pojsciem na te tipsy? -chodzi mi tu o takie rzeczy ktore pozwola mi miec jakas wiedze i nie dac sie zrobic w konia!
Po 1 Twoja stylistka paznokci powinna przed rozpoczęciem zabiegu zdezynfekować wszystkie narzędzia, którymi będzie pracować (pilniki cążki kopytko itp) jeżeli tego nie zrobi istnieje prawdopodobieństwo przeniesienia na Twoją płytkę drożdzaków, grzybicy itp powinnaś zwrócić na to szczególną uwagę, następnie powinna użyć środka do dezynfekcji dłoni na bazie triclosanu. Przy tak przygotowanych narzedziach i dłoniach powinna przejść do przygotowania płytki i stylizacji paznokci. Jeżeli chodzi o klej to każda stylistka powinna mieć profesjonaly przeznaczony do tipsów najczęściej są one w buteleczkach z pędzelkiem lub z dozownikiem w małej buteleczce (jak np. opakowanie kropelek do oczu) powinnaś zwrócić uwagę, po naklejeniu tipsów zanim Twoja stylistka zacznie je obcinać i piłować, czy aby nie są zapowietrzone, jeżeli wystąpią małe bąbelki powietrz to znaczy że tips został źle przyklejony i istnieje prawdopodobieństwo że szybciej się złamie. Po nałożeniu żelu na tipsy etapem kończącym stylizację paznokci jest nałożenie oliwki na wał paznokciowy (skórki) i wykończenie lakierem. Mam nadzieje że będziesz miała piękne pazurki ...
|
|
|