2009-07-26, 16:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielkie firmy a podrobki.
Cytat:
Napisane przez My life be like
Masz jakieś uprzedzenia rasowe  ?
|
Nie mam. Ale to chyba kazdy wie, ze to wlasnie Chiny, Turcja i Wietnam sa masowymi producentami podrobek a nie np. Francja czy Litwa.
Cytat:
Napisane przez liz747
No na pewno już by się nie podobały, poza tym chciałam te Louboutiny bo ja mam ogromny problem z butami i każde mnie obcierają, słyszałam o nich że są bardzo stabilne i naprawdę świetnie wykonane, więc chciałam je kupić. A tu masz babo placek  No ale nie ma tego złego..
W każdym razie nie odbiegając od tematu - podróbkom mówię stanowcze NIE.
|
Liz jestes farciara, ze sprzedająca okazala sie uczciwa!
Cytat:
Napisane przez Mysiaczek
j
Nie myślę, że to jest okradanie projektantów bo oni nie tworzą dla plebsu tylko dla VIP-ów i wiadomo, że zwykły szarak nie odda całej swojej pensji a raczej rocznej pensji na np. torebkę. I wierz mi, że jak sobie kupisz tą podróbkę to i tak twórca owej rzeczy nie zbiednieje bo i tak byś w życiu sobie nie kupiła oryginału, chyba, że w totka wygrasz.
Z resztą na pewno masz na swoim kompie z 100 nielegalnych filmów, mp 3, oprogramowań i nie boli Cię to, że okradasz np. Billa Gates'a?
|
Jak w Janosika. Bogatych mozna okradac, bo im sie nic nie stanie..Bo i tak mają dużo kasy.
Kogo w takim razie wedlug Ciebie mozna okradać?
Gatesa mozna, wlasciela marki Chanel. L.Vuitton tez mozna.
A czy mozna już okraść np. Ewe Minge lub Dr. Irene Eris czy jeszcze nie sa wystarczające bogate ?
Cytat:
Napisane przez My life be like
A ja ściągam muzykę, filmy, gry komputerowe.
I pieniądze, które "zaoszczędzę" (na piractwie) wolę wydać na ubrania, ogólnie na te rzeczy których nie mogę mieć za darmo (z internetu).
Wiem, że takie podejście spotyka się z krytyką, i się temu nie dziwie.
Gdybym był znanym projektantem to na pewno bym nie chciał widzieć ludzi paradujących w podróbkach moich ubrań, bo na pewno nie jest to dobra reklama...
|
Aha, czyli gdybys Ty projektowal i tworzyl, to nie chcialbys widziec podrobek swoich wyrobow. Ale nie przeszkadza Ci to w sciaganiu filmow, gier i muzyki, ktore tez ktos przeciez stworzyl?
A jak sie czujesz słuchając nielegalnie sicganietych piosenek Peji , którego masz w awatarze? Twoj idol na pewno nie bylby zadowolony z takiego fana.
Edytowane przez Hawa
Czas edycji: 2009-07-26 o 16:41
|
|
|