Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wasze najpiękniejsze wspomnienia, chwile z dzieciństwa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-26, 17:09   #10
aniulkaa88
Rozeznanie

Dot.: wasze najpiękniejsze wspomnienia, chwile z dzieciństwa

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
chyba już wszystko wymieniłaś, co może przypominać dzieciństwo. Zwłaszcza te pogrubione
chociaż te zabawy inaczej nazywaliśmy (ile kroków do domu, zabawa w konia, była chyba zabawa w krowę )
zamiast klubu w piwnicy, chodziłam do piwnicy mojej sąsiadki. A, że piwnica była bardzo stara (przedwojenna) to jeszcze bardzo straszna. Opowiadałyśmy sobie tam najstraszniejsze opowieści o duchach i wampirach

gdy jeszcze nie chodziłam do przedszkola, rodzice pracowali, babcia przychodziła do mnie i mnie pilnowała. Pamiętam, że zawsze, gdy robiła pierogi, kawałek ciasta kładła na rozgrzany piec. Smak tego ciasta ciągle przypomina mi dzieciństwo
no coś Ty jeszcze dużo nie wypisałam tak, była zabawa w krowę też się w nią bawiliśmy.

Robiło się jeszcze bazy po krzakach, łaziło się po garażach i była jeszcze taka zabawa z piłką, że rzucało się nią w ściane bloku i robiło różne rzeczy np. klaśnięcie i złapanie piłki tylko nie pamiętam jak ta zabawa się nazywała
A jak się wieczorami nudziliśmy to lataliśmy i dzwoniliśmy domofonami a potem uciekaliśmy...