Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyny wrócicie kiedyś do Polski? Ja w PL jestem i nie moge sie odnalezc..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-26, 18:35   #181
dzinek
Wtajemniczenie

Dot.: Dziewczyny wrócicie kiedyś do Polski? Ja w PL jestem i nie moge sie odnalezc..

norka ja jestem mila nie moglam sie powstrzymac
kurcze we wszystkich twoich postach same superlatywy o norwegach
super!

ja bylam w Belfascie
jak wyjezdzalam to ludzie w firmie napominali zebym nie zalowala
przyjechalam ze wzgl na TZ na rok z hakiem aby skonczyl studia
mialam plany newet chcialam zakladac wlasna firme ale Polska zweryfikowala mi to szybko zalowac nie zaluje bo uwazam ze kazde doswiadcznie nas wzbogaca nawet bezrobocie
Ogolnie chcialam powiedziec ze zaczelam bardziej doceniac Irlandie Polnocna po powrocie. Przestaly mnie wkurzac jakies ich przywary itp
za to zobaczylam naocznie wszystkie wady polskiego systemu ze zdwojona sila ( hmmm bo teraz mialam porownanie) jak jestesmy na emigracji sila rzeczy tesknimy za "domem" ale gwarantuje wam jesli nie macie tu zaplecza finansowego czyt Bogatej rodziny to warto samemu sobie wybrac miejsce do zycia.
Taka dygresja<siedzie w przychodni w kolejce do lekarza i staruszka kolo 70 placze skarzac sie do drugiej babeczki ze ciezko przepracowala 40 lat a teraz ma taka emeryture ze nie moze sobie lekow wykupic niezbednych do zycia> jej tak mi sie przykro zrobilo strasznie a nastepna mysl czy ja za 40 lat nie bede w jej sytuacji.
A ja nie chce Chce normalnie godnie zyc

Wlasnie jestem w trakcie realizowania wyjazdu tylko nie jestem pewna czy do Belfastu czy chce jeszce gdzies indziej sprobowac
Szkoda ze norewskiego nie znam
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując