Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyny wrócicie kiedyś do Polski? Ja w PL jestem i nie moge sie odnalezc..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-26, 23:41   #184
marthinisa
Rozeznanie

Dot.: Dziewczyny wrócicie kiedyś do Polski? Ja w PL jestem i nie moge sie odnalezc..

Cytat:
Napisane przez villemo84 Pokaż wiadomość

A nauczycielem jakiego przedmiotu jestes? ja z zawodu jestem nauczycielka angielskiego i niemieckiego, i w Polsce bez trudu znalazlam sobie prace w tym zawodzie.nie powiem zeby bylo mi zle, pieniadze , biorac pod uwage prace w szkole i korepetycje, sa niezle, ale sytuacja rozwinela sie tak a nie inaczej i wyjechalam.poki co nie zaluje.staram sie znalezc prace w zawodzie, ma juz QTS wiec zobaczymy co przyszlosc przyniesie..Tobie zycze powodzenia i szczescia![COLOR="Silver"]
Ja jestem n-lem angielskiego, mogę też uczyć WOS-u. Ja wyjechałam bo chciałam zobaczyć jak to jest za tą "granicą", właśnie kończę tu studia magisterskie, zastanawiam się nad dokoratem.
Kiedy jestem w Polsce oferty pracy 'same mnie znajdują' dlatego nie martwię się o swoją przyszłość w Polsce. Na Wyspie niestety coraz częściej pojawiają się obostrzenia w ogłoszeniach - native speaker only. Jest coraz mniej pracy dla lektorów bo coraz mniej osób przyjeżdża na kursy do Irl - kajzis. Ponadto wiele szkół językowych to tzw vizas school, gdzie ludzie zapisują się tylko po to by dostać wizę i zalegalizować swój pobyt, uczenie w takiej placówce to nic ciekawego...

Dzięki za życzenia powodzenia, you too!

Przyjechałam do tego kraju głównie by zmienić coś w życiu, poza tym zawsze marzyłam o studiach na zagranicznej uczelni. Po 3 latach mieszkania tutaj dalej czuję się obco, dalej tęsknie.
Żyje się tu łatwiej jeśli chodzi o finanse, ale generalnie ten kraj często mnie rozczarowuje, widzę jego zalety i ale i wady też - między innymi: nigdy nie powiem złego słowa na polską służbę zdrowa (długa historia). A w tym wątku mierzi mnie wieszanie psów na Polsce i tyle.

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując