Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Orbitrek
Wątek: Orbitrek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-28, 16:19   #2010
SiSleyS
Zakorzenienie

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez ocziko Pokaż wiadomość
Przykładowy trening HIIT oparty o ćwiczenie biegu mógłby wyglądać następująco:
1. Rozgrzewka - 5 minut2. Niemal maksymalny sprint - 15 sekund3. Trucht - 45 sekund Powtórzyć punkty 2 i 3 pięciokrotnie 4. Ochłonięcie - 5 minut Trening właściwy nie powinien przekraczać 25 minut. Co 1 do 2 tyg zwiększamy ilość powtórzeń o 1 dodatkowy interwal. ( źródło wikipedia.pl)

Ogolnie taki HIIT, sama swojego czasu wykonywalam rozn e kombinacje, max 30 min. Ale jakos nie jestem fanką tych intensywnych cwiczen.Wole np. 30 min pobiegać. I dac sobie spokoj, a nie katowac sie na zmiane orbitrekiem , bieganiem i np. hantlami Ale z drugiej strony, jak po biegu 10 min, dorywalam sie do orbitreka,to mialam wrazenie,ze TAKA KOMBINACJA MI SLUZY,tyle ze wole wioślarz http://img.hop-sport.pl/wioslarz-hs-..._800_500_0.jpg bo malo mi miejsca zajmuje w pokoju i czasem go pod łózko chowam, orbitrek mama czesciej katuje...
Programy stosowane przy HIIT znam ale ja jestem początkująca jeżeli chodzi o ten rodzaj treningu i zacznę od 1min.x1min. bo nie chcę przesadzić...
Dużo czytałam na ten temat i właśnie chciałam zacząć od 15sek.x45sek. ale jednak nie jest polecany dla osób początkujących

Chciałabym wiedzieć czy są tu jakieś osoby które już jakiś czas praktykują ten rodzaj wysiłku na orbitreku

Ocziko, no właśnie na wioślarzu też można robić HIIT - jakie fekty są u Ciebie? Fajnie, że wspomniałaś o tym urządzeniu. Do tego mało miejsca zajmuje, hmm muszę o nim pomyśleć Tylko jeszcze wybadam teren, co na nim można wzmocnić i czy przypadkiem kręgosłup nie dostaje mocno w kość...?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Albo może zacznę od 1min.x2,5min.

Jutro zaczynam więc zobaczę jak mi pójdzie

Edytowane przez SiSleyS
Czas edycji: 2009-07-28 o 16:31
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora