Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 18.04.09 ślub, a już się sypie:(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-30, 12:04   #80
gabza21
Raczkowanie

GG do gabza21
Dot.: 18.04.09 ślub, a już się sypie:(

Cytat:
Napisane przez Orticulus Pokaż wiadomość
Mieszkanie osobno po slubie? ?Dlaczego braliście ślub nieprzygotowani do dorosłego zycia ?
Prawdopodobnie wasz zwiazek się sypie dlatego , że za duzo w nim waszych rodziców! Jak ja pomyślę ,że miałabym mieszkać z rodzicami i z mężczyzną to mój związek by się posypał w ciagu 3 dni!Jest to do tego stopnia stresujące i uciążliwe ,że chyba bym zwariowała.Tez bym trzaskała dzwiami i wychodziła jak Twój mąż...
Tak to jest kiedy człowiek sie nie usamodzielni a już bierze ślub...
Śluby są dla dorosłych!
Poza tym schematu prosto od tatusia do mężusia też nie rozumiem.Człowiek musi tez chwilę w życiu pobyć sam, poznac dokładnie sam siebie, poznać dorosłe życie , samodzielność ,a potem gdy te podstawy są mozna na tym fundamencie budowac dojrzały związek...
Jeśli się kochacie i jesteś w ciazy związek nalezy ratować i udac się wspólnie do terapeuty.Niech wam pomoże powyjaśniac sobie wszystko i niech zapanuje , bo sami wg. mnie nie udźwigniecie tego ciężaru.
Jeśli zas się nie uda , trzeba się rozwieść póki dziecko będzie małe, a nie w okresie najintensywniejszego rozwoju , lub jako nastolatkowi fundować koszmar wiecznie kłócących się rodziców.
chyba, wiekszosc małzenstw chce mieszkac osobno po slubie?
nieprzygotowani do dorosłego zycia?/ o czym ty dziewczyno piszesz???
Co do rodziców, to mam z nich zrezygnowac bo wyszłam za mąż?
Mam nie odwiedzac najbliższych, bo tak jest lepiej i tak wypada??
Ty masz rodziców, jesteś po ślubie i co nie masz kontaktu z nimi?
Robisz wszystko to co ci mąż powie i tak jak chce żeby było?
Jestes śmieszna i tyle mam do powiedzenia!
To co uważasz ze nie jestem dorosła i ze slub wziełam dla zabawy? tak zeby było heh..
Czasami nie warto się wypowiadac jak sie nie ma pojecia, lepiej przemilczec, jak plesc bezsesownie.