2004-10-01, 15:27
|
|
Zakorzenienie
|
Re: Bloker + krem matujący
Ten lekki fluid nazywa się Anthelios Fluide Extreme 60+ La Roche Posay. Jest bardzo lekki, ale moim zdaniem twarz i tak bedzie się troszkę błyszczeć. Ja lubię blokery SVR które są ciężkie, ale twarz mi się po nich nie świeci (nieznacznie). Może spróbować filtra w spray? Bioderma i Dermedic mają specjalne spraye ochronne do cery trądzikowej, faktory mniejsze, chyb 20. Bioderma też wypuściła Photoderm Max Spray (to nowość, ma duży faktor). Zalezy jak silnej ochrony potrzebujesz. Jesli nie tak wielkiej to może faktycznie Iwostin 20 czy Hydraphase XL starczy?
Ja rano staram się zawsze wygospodarować trochę czasu. Bloker wymaga czasu, wchłania się dość długo. Im więcej czasu mu damy, tym lepiej makijaz się bedzie trzymał. Czasam sięgam po bibułkę matującą żeby zebrać z twarzy tę niewchłoniętą warstwę. Przyznam się też że kiedyś zdarzało mi się nakładać coś matującego na bloker - bardzo delikatnie wklepywałam jakiś doraźny specyfik matujący w stylu sztyftu Bourjois na nos. Właściwie nie nalezy tego robić, ale cóż jak mus to mus robiłam to zawsze bardzo delikatnie, żeby nie zetrzeć filtra...
Mam to szczęście że mam dość suchą skórę i nie świeci się aż tak bardzo. Moze sprawisz sobie bibułki matujące? Ja mam chyba teraz ze 3 opakowania różnych bardzo dobrze sobie radzą z takim nieestetycznym blaskiem. Przykladasz bibułkę, jedna starcza mi na całą twarz. Nie mam potrzeby się dopudrowywać.