2009-08-01, 23:45
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
Napisane przez ania4891
|
pierwszy raz o tym słyszę wiem, że są takie misie, w których słychać bicie serca, widziałam nawet reklamę w jakieś gazecie dla dzieci i kobiet w ciąży
Cytat:
Napisane przez pakusia86
ja to kompletnie nie wiem co robic.... ehhhh.... kupowac wozek na chwile??? mam druga spacerowke ale w formie takiej parasolki... i teraz nie wiem bo lato zleci i zaczna sie pory deszczowe w Irlandii... wiec spacerki raczej odpadna... a jak bedzie pogoda to co? wozio mi pasowal bo moglam fotelik wpiac i byl spokoj.... czy na zakupach czy na szybki spacer...
|
a ta druga spacerówka - parasolka ma może rozkładane siedzenie tak na płasko? bo jeżeli tak to może to jest na razie jakieś wyjście z sytuacji 
Cytat:
Napisane przez cinusiowa
Dzisiaj zrobiliśmy tradycyjnym sposobem babciowym, czyli założyłam jej pieluszkę tetrową, nasikała i heja do przecierania tą pieluszką buźki... ZLAZŁY PRAWIE WSZYSTKIE ZA PIERWSZYM RAZEM Polecam tą metodę  Jutro powtórzymy i dziecko nie będzie mi cierpieć tylu dni. Jaka ulga dla niej była, bo od razu zasnęła na 4 godziny bez lulania, a wcześniej nie było to mozliwe
A teraz POMOCY
Czy któraś wie może jak mogę sobie pomóc Gdy skończę karmić Ninę prawą piersią, to po chwili ta pierś zaczyna mnie strasznie boleć. Może to nie ból, tylko jakby mi ktoś szpile wbijał, rety ja już tego nie mogę znieść. Tak bardzo to boli Boli na dodatek bardzo długo jeszcze po karmieniu. Czuję to w środku piersi, nie na zewnątrz, nie mam żadnych brodawek popękanych ani nic. Od czego to Z lewą tak nie mam. Kiedyś miałam bardzo popękane brodawki i poranione piersi przez Ninę jak miała kolkę i mama mi podpowiedziała, że może jakiś nerw mi poszedł... ale nie wiem. Może jest jakaś rada na taki ból, może ktoś się orientuje od czego. mam tak od 2 dni. jakbym wiedziała wcześniej, to bym o tym pediatrze powiedziała, może by coś pomogło, a tak nie wiem co to jest i do kogo się z tym zgłosić Boli bardzo i ja już płaczę jak tylko mam podać Ninie tą pierś... tak się zawsze boję
|
ad. 1 czasami takie babcine sposoby są trochę przerażające, ale jak widać skuteczne
ad. 2 ojej współczuję Ci tego bólu. Niestety nie wiem jak Ci pomóc, może rzeczywiście Twoja mama ma rację i to jakiś nerw a może po prostu idź z tym do lekarza
|
|
|