Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dzieci"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-03, 12:11   #1733
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mamcieDziekuje wam za kciuki

My od wczoraj jestesmy w domciu. Wczoraj dowiedziałam się ze mam za mało pokarmu i musze dokarmiać butlą. Sutki mam poranione i całe w strupkach bo mała ssała po 4 godziny i nadal była głodna.....a skad mialam wiedziec ze nie mam pokarmu?dopiero wczoraj fajna pielegniarka sie mna zainteresowala bo nie pasowalo jej ze Weroniczka ciagle placze -skutek- z glodu! no i sie poryczalam!! Odciagam pokarm ręcznie swoimi rekoma-troche wysilku trzeba wlozyc ale dzieki temu dzisiaj odciaglam tak 20ml z jednej piersi! niestety ta druga cos ma malo mleka......wczoraj probowalam laktatorem i nic tylko jeszcze bardziej polaciala krew! mam tez za male brodawki i musze kupic nakładki silikonowe.....

A teraz poród:
Zostalam przyjeta o 8.45 i odrazu na badanie gdzie stwierdzili wyciek wod z gornych partii brzucha, usg pokazalo malo wod plodowych....
podloczyli mi o 10.00 oxy z ampiciliną i przebili mi wody rozwarcie zrobilo sie na 4 cm i tak lezalam gdzie nagle malej zaczelo spadac tetno i miala ponizej 100.....dali mi do wypelnienia papiery w razie cesarki!
ale po chwili tetno malej bylo na stalym poziomie , a rozwarcie 5 cm ....i tak przez 2 godziny.
Tż przyjechal jak mialam 8cm rozwarcia i wtedy mialam najwieksze skurcze, bardzo mi pomagal......a parte to juz nie mialam sily , dali mi kroplowke glukozy , ale parte zaczely slabnac i szybka decyzja o vacum,
przy porodzie malej peknal obojczyk........do tego byla owinieta pepowina.....ale dostala 10 punktow !!
samo szycie nie bylo juz tak bolesne , tż sie poplakal i stwierdzil ze bylo to ogromnym przezyciem dla niego- a caly czas mowil ze sie boi ze mna rodzic

Chwila gdy polozyli mi mała na brzuchu byla najpiekniejsza w moim zyciu
Usg glowki malej nie wykazalo zadnych zmian ani krwiaka wskutek uzycia vacum, jedynie ten obojczyk ale ponoc 2-3 tygodnie i sie zrosnie....musze tylko raczke jej chowac pod kaftanik zeby nie ruszala tym obojczykiem.......

c. d pozniej bo mala sie budzi
czekoladko super, ze juz jestescie w domku wspolczuje braku pokarmu i peknietego obojczyka malej ale najwazniejsze, ze jest wszystko ok, obojczyk sie zrosnie a dzieciaczek napewno bedzie pieknie i zdrowo rosl
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora