2009-08-05, 09:32
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: !! LISTA NAJLEPSZYCH FRYZJERÓW W POLSCE !!
A ja dla LUBLINIANEK proponuję wizytę w salonie Pierre`a obok Galerii Centrum, pracuje tam Pani Iwonka, która chyba urodziła się z umiejętnością idealnego doboru fryzury. Trafiłam do niej jak była tam jeszcze na stażu, nie mając żadnej koncepcji na ścięcie. Co prawda wizyta kosztowała wówczas 0 zł jak to na praktyce, ale wychodząc z założenia, że włosy nie ręka - odrosną, zaryzykowałam. I polecam od tego dnia tą fryzjerkę każdemu. Mam naturalnie kręcone włosy, z reguły wycieniowane, bez presji że mają być długie (kręcone jakoś tak mają, że najlepiej prezentują się w średniej długości). Iwona baaardzo je skróciła, stopniując oczywiście, zero zastanawiania się, oglądania, po prostu od razu przeszła do rzeczy. Miła, sympatyczna, daje wiele rad jak dbać o włosy.
Co istotne - zwróciłam uwagę na to, że w salonie nie ma kosmetyków do stylizacji. Dowiedziałam się od szefowej, że fryzjerzy tak muszą ściąć włosy, żeby klientki później identyczną fryzuję mogły ułożyć w zaciszu domowej łazienki, bez lakierów, pianek, wosków, prostownic. Według mnie to ogromny plus!
|