Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - poszukiwanie kremu bez
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-10-15, 10:42   #1
Neta
Raczkowanie

poszukiwanie kremu bez

Dzięki Wam Drogie Wizażanki zaczęłam zwracać uwagę na skład kremów zamiast- jak dotąd - na górnolotne i wysoce poetyckie opisy cudów, które owe kremy zdziałają z moją skórą.Kilka godzin poświęciłam na lekturę Waszych opinii i już wiem co szkodzi moje wymęczonej i problemowej twarzy .Niestety również należę do rzeszy właścicielek mieszanej,błyszczącej cery i do tego wysuszonej, z rozszerzonymi porami i zaskórnikami (już nie nastoletniej). I tu przechodzę do sedna. Chcę nareszcie pomóc skórze i doprowadzić ją do porządku w rozsądny i przemyślany sposób odpowiednią pielęgnacją i właściwymi kosmetykami. Wiem, że źle dobrane kremy pogarszają stan cery, zapychają pory i powodują zgoła odwrotne rezultaty do tych zamierzonych. Problem jednak polega na znalezieniu sprzymierzeńców skóry zamkniętych w tubkach i słoiczkach i eliminacji jej wrogów. Tylko jak znaleźć dobre kremy, skoro w spisie składników praktycznie każdego kremu znajduję niepożądane dla mojej cery substancje? Może wiecie jak czytać skład kremu nawilżającego/odżywczego i czym się kierować przy jego wyborze? Obecność czego można przełknąć, a czego się zdecydowanie wystrzegać jak ognia?
Neta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując