Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nauczycielki:)
Wątek: nauczycielki:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-05, 16:54   #53
kat123
Zakorzenienie

Dot.: nauczycielki:)

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Nie zjedzą

Po 6 latach uczenia mogę jedynie poradzić, abyś nie podeszła zbyt emocjonalnie, a więc traktuj zawód nauczyciela nie jak misję, ale jak normalny zawód. Nie staraj się być Siłaczką, bo jak wiemy Siłaczki kiepsko kończą, a i tak ich nikt nie docenia.
Konspekty , powiem tak w pierwszym roku bardzo pomogły mi w organizacji zajęć, ale już po 1 semestrze doszłam do wniosku, że lepsze będzie założenie zeszytu i zapisanie w nim pkt po pkt co mam zrealizować. Dzięki temu każda z moich klas ma jednakowo skomponowaną notatkę i wszystko zapisane jak należy. W zeszycie mam też zapisane prace domowe do każdej lekcji, więc nie szukam pod koniec lekcji co mam zadać do domu.

Wielkim minusem niewątpliwie jest sfeminizowanie naszego zawodu i wielkie obgadywanie, które potwornie mi przeszkadza.
obyś miała racje -juz dziś wiem, ze będę miała miedzy innymi klasę złożóną wyłącznie z 9 chłopaków!!!

Dobra, pierwsza dobra rada -nie podchodzić zbyt emocjonalnie oby mi sie udalo
druga -zeszyt -oj to bardzo mi się przyda -bo ja taka czasem chaotyczna jestem -dobry pomysł na pewno skorzystam dzięki
oj czuję, ze trafiłam na właściwy wątek

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując