Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mocno niedoskonała cera - ostatnie starcie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-10-19, 10:41   #2
pixie7
Wtajemniczenie

Re: mocno niedoskonała cera - ostatnie starcie

"Koniec z wyciskaniem" to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć. Rozszerzone pory to właśnie jego wynik, a grudek i tak w ten sposób nie usuniesz. Zabieg złuszczania u kosmetyczki (kwasy AHA, tak?) nie wystarczy jeden, żebyś zobaczyła efekt, trzeba wziąć ich kilka, stopniowo zwiększając stężenie kwasu. Effaklar K sam jeden to trochę mało, na mnie też nie działał - cera mocno zanieczyszczona potrzebuje silniejszego bodźca. Może się natomiast sprawdzić jako pielęgnacja uzupełniająca, równolegle z zabiegami w gabinecie i po nich. Dziewczyny chwalą tu też bardzo Lysanel (kombinacja AHA i BHA). Mnie pomaga Glyco-A, ale jako jeden z elementów pielęgnacji, podkreślam. jestem też fanką preparatów z kwasem azaleinowym (Skinoren, Hascoderm), działają na mnie dużo lepiej niż te z nadtlenkiem benzoilu, choć brevoxylu akurat nie mam za sobą, ale inne, podobne. Podrażniały i wysuszały, przy Skinorenie tego nie obserwuję. Ale jest na receptę.

No właśnie, a u dermatologa byłaś? Złuszczenie kwasami nie usunie przyczyny trądzika.

Cały arsenał maści, które masz w domu też pewnie nadmiernie obciąża i podrażnia Twoją cerę...

Powodzenia!
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując