Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-06, 22:03   #2607
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez kasia9513 Pokaż wiadomość
ale w aptece to zapewne będzie drogo a ja nie mam zbyt dużo kasy
no roznie to jest z aptecznymi kremikami, jednak raczej nie znajdziesz tam kremu za 10 zl - to fakt. ja z tych tanszych to co nieco uzywalam, ale tak dawno, ze nie pamietam za duzo - wiem jednak, ze zaden mi nie przypadl do gustu na tyle, by go kupic ponownie. ale teraz juz inne kremy, inne sklady... proponuje rozejrzec sie na KWC - przejrzyj rozne kategorie z kremami, wybierz kilka i podaj tutaj linki. sprobujemy ci wtedy cos dobrac

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
Z AHA to jest dziwna sprawa, bardzo wielu osobom nie sluza te kwasy... Ekspertem nie jestem, ale gdzies czytałam, ze sa agresywne i przyzwyczajaja skore do zluszczania w przeciwienstwie do BHA czy PHA. PHA moze sa najsłabsze jak tu juz ktos napisał, ale jak sie ma uczulenie na salicyle, to lepsza taka alternatywa niz nic Napewno cos pomoze na przebarwienia, wypryski etc.
no to wszystko jasne! a tak nawet jak na probe ktos chce, to warto zaczac powoli, a nie od razu z grubej rury... cieszcie sie, ze macie dostep do tonika PHA z biochemii urody! ja nie mam... ale cale szczescie na salicyle uczulona nie jestem a w ogole ktos probowal juz tego PHA procz koko? nim bym sie nie sugerowala, to gruboskorny facet

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
Wlasnie dzis bedac w Rossmanie widzialam ten tonik i pomyslalam, ze dziwne, bo jeszcze na wizazu o nim nie slyszalam Moze go kupie....? chociaz sie boje, ze to co juz mi sie udalo osiagnac zostanie zaprzepaszczone. Chodzi mi glownie o rozszerzone pory, chcialam zamowic na jesien/zime tonik z BU... ale nie wiem. nie wiem. Myslalam tez o mikrodermabrazji, albo oczyszczaniu kwasami. Nie mam pojecia co wybrac....
polecam zrobic "probe alkoholowa" w sklepie... jak toniku nie czuc procentami, to smialo! az taki drogi nie jest, zeby rozpaczac, a skladowo naprawde zacheca. jesli ktos chce tonik z kwasami, to moze sprobowac. ale tylko i wylacznie, jak z alkiem nie przesadzili!
mikrodermabrazja... hmmm, albo nawet kwasy - wszystko raczej polecalabym po lecie. i jesli chodzi o profi-peeling u kosmetyczki kwasami - dowiedzialabym sie najpierw, co to za kwasy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora