Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pies bojący się wody
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-07, 11:39   #11
adkaaaaa5
Raczkowanie

Dot.: Pies bojący się wody

no to gratuluję Ale uwierz, że są takie przypadki, które nie pójdą na ciasteczka i inne smakołyki. Nie każdy pies ma łatwy charakter i chce współpracować tak samo jak nie każdy właściciel umie dotrzeć do psychiki własnego psa. Ja akurat nie mam takiego problemu, bo praca z psem jest dla mnie przyjemnością i wiem co masz na myśli mówiąc 'znajomość psiej psychiki'- sama mam pieska ze schroniska, który miał naprawde duże problemy behavioralne jak i zdrowotne, a teraz jest szczęśliwym i zdrowym psem, który już nie pamięta o wcześniejszych swoich problemach dzięki pracy z nim, cierpliwości i smakołykom. Jednak mam znajomego weterynarza i często u niego bywam i spotkałam się już nie raz z sytuacjami, w których weterynarz zalecał podawać feromony- są to naturalne substancje zapachowe, które wytwarzają np. suki chcąc uspokoić swoje szczenięta. To nie jest żadna chemia, która niszczy organizm i zdrowie psa. Uwierz, że są takie przypadki kiedy właściciel nie umie zapanować nad psem- faktem jest, że to często wina właściciela wynikająca z niewłaściwej socjalizacji szczenięcia albo po prostu niewiedza właściciela i nieznajomość psiej psychiki i wtedy wet. zaleca podanie feromonów. Być może my life be like musi popracować ze swoim psem- czego chyba do tej pory nie zrobił skoro pisze, ze ma dość nietypowy problem i to wystarczy. Miejmy nadzieje tinkussia że twoja rada zadziała, bo fakt jest faktem, że jest korzystniejsza i dla właściciela i dla psa. Pozdro

p.s http://animalia.pl/produkt,8467,163,D._A._P._Spray.html tu masz stronkę, wejdź i sobie przeczytaj.