Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Salon Madonna w Krakowie - wasze opinie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-07, 18:48   #7
solange023
Przyczajenie

Dot.: Salon Madonna w Krakowie - wasze opinie

Witamdo salonu Madonna przy Rynku Głównym po raz pierwszy trafiłam w marcu 2009.Bardzo miła Pani Agata pokazała mi kilka interesujących mnie sukien pomogła mi wybrac najpikniejszą-Pani Agata sztukę rozmowy z klientem opanowała do perfekcji:wie dokładnie co powiedziec, aby ktos był zadowolony :przykładowo ja chciałam ekskluzywną suknie więc Pani zapewniła mnie ,że jest ona wyszyta kryształami Swarovskiego ,uszyta jest z lżejszej niz polska satyny francuskiej i jest to naprawdę suknia z najwyzszej półki.Zadowolona ,iż znalazłam wymarzoną suknie wpłaciłam 1300zł zaliczki -30%wartosci sukni,do odbioru kazano mi się zgłosic 2 tygodnie przed slubem czyli 1 sierpnia 2009,gdyż jak mnie zapewniano uszycie tej sukni trwa ok pół roku.30 sierpnia zgłosiłam się do salonu i okazało się ,że suknia ,jest za duża o 3 rozmiary,ja zamawiałam rozmiar 38 sprowadzono niewiadomo dlaczego rozmiar 44 i na siłe próbowano mi wcisnąc ,że ...........

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

to ,że suknia jest 10 cm za duża w biuście jest rzeczą normalną (mam rozmiar 75d czyli 96 cm w biuście )natomiast 96cm plus 10cm daje 106cm w biuście i w żadnym wypadku nie może byc to rozmiar 38,ponad to zamek był popękany ,materiał w nim rozciągnął się na szerokośc i porobiły się w nim dziury,ponieważ ktoś używał już tej sukni-także zamawiając nową suknie otrzymałam za dużą ,brudną ,nieodczyszczoną ,suknie a ,gdy podniosłam ręce 3/4 piersi miałam na zewnątrz natomiast osoba patrząca z góry widziała moje sutki.Próbowano mi ją zwężyc lecz druty w gorsecie miały rozstaw na biust 44 i tak też gorset był wyprofilowany dlatego równo nie dało się tego przerobic tak aby nie było widac ,ze jest to spartolone,tam gdzie suknia powinna byc zszyta pod kątem 90stopni ,ładnie prościutko jest kąt 45 stopni wygląda to tak jak bym kupiła suknie na targu i była ona szyta przez laika .Oprócz tego na tyłku odstaje nadmiar materiału ,suknia z jednej strony jest krósza z drugiej dłuższa i ,żeby było dowcipniej suknia miała byc z satyny jest natomiast wykonana w 100%z poliestru

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

wiem o tym ponieważ metkę z rozmiarem usunęły natomiast metki 100%poliester już im się nie chciało usuną a na moje pytanie z czego jest suknia odpowiedziano ,iż z tafty (już nie satyna francuska),chciałam podkreślic ,iz tafta jest to czysty jedwab i nie ma to nic wspólnego z poliestrem .Poza tym nie umiano mi powiedziec skąd jest suknia jedna Pani mówia ,że jest francuska ,2 ,że jest hiszpanska .Podsumowujc 7 dni przed ślubem musiałam iśc do innego salonu ,kupic nową suknie ,nie miałam już żadnego wyboru -musiałm brac co jest ,ponieważ mam 175cm wzrostu i idealny rozmiar 38 obeszło się bez przeróbek i sczęśliwie kupiłm suknię łądniejsza od tej z Madonny wykonaną z tafty a nie poliestru i spokojnie przygotowuje się do ślubu.Panią z Madonny nie udało się zepsuc jednego z najwazniejszych dni w moim zyciu ale strach pomyś lec co bym przeżywała gdybym nie znalazła innej sukni.O salonie Madonna na Rynku Głownym 9 w Krakowie mogę powiedziec ,ze jest to jedna wielka wypożyczalnia sukien , w dodatku nieuczciwa bo nie dosc ,ze za grube pieniadze ktoś chce kupic nowa suknie to nigdy nie może byc pewien czy nie została już parokrotnie używana i odczyszczona.Wypożyczenie kosztuje chyba 1200zł plus 1000zł zabespieczenia w razie uszczkodzenia sukni.Suknie są tam wykorzystywane maksymalnie dopóki da sie ja odczyscic są w obiegu .Nie polecam salonu radzę wybrac inny i zaoszczedzic sobie kłopotów i wstydu ,bo pewnie niejedna kobieta nie miała już wyboru i została zmuszona do wzięcia byle czego za wielkie pieniądze -BO JAKIM CUDEM KTOS ZNAJDZIE SUKNIE TYDZIEŃ PRZED ŚLUBEM JESZCZE TAKĄ ,ŻEBY MU SIĘ PODOBAŁA.Panie tam pracujace doskonale o tym wiedzą ,że w tak któtkim czasie klient nie ma wyboru i kupi wszystko ,dlatego też tak pożno wyznaczaja datę odbioru.
solange023 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując