Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fluid kontra samoopalacz . Co lepsze??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-02-25, 12:39   #3
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Fluid kontra samoopalacz . Co lepsze??

Cytat:
Napisane przez MyLifeIsMusic
Hej. Same wiecie fluid to jak jest np deszcz no to troszke schodzi, tak samo gdy sie spocimy albo coś też. Zas samoopalacz to wytrzyma na 3 dni taki powiedzmy z apteki ja chce kupic, no i nie sływa ani podczas uprawiania sportu.Wiec moje pytanie brzmi:
To dlaczego dziewczyny używają fluidów a nie samoopalaczy do twarzy, no moze nie wszystkie ale wiekszosc?

Czekam na wasze odp :d
Hmm.....w zasadzie na Twoje pytanie nie da się jednoznaczenie odpowiedzieć.

Podkłady:

- dają efekt "czystej", zadbanej skóry - można ich użyc "od wielkiego" dzwonu lub codziennie
- wiele podkładów jednoczesnie pielegnuje skóre
- szeroki wybór odcienie, duze prawdopodobienstwo znalezienia idealnego odcienia
- kryja mankamnety urody
- w razie "wpadki" urodowej po prostu zmywasz mleczkiem do demakijazu
- ALE - moga zatykac pory, dawac efekt "maski",
- brudza ubrania
- sa niewygodne w uzyciu i "noszeniu" w cieple, gorace czy upalne dni - maja tendencje do splywania z twarzy

Samoopalacze
- Fakt, mamy spokój z koloryzowaniem buzi przez kilka dni
- nadaja cerze zdrowy i naturalny koloryt, a nie "zamalowuja" tak jak podklady
- ALE - rownomierne rozprowadzenie samoopalacza to sztuka, zwlaszcza na twarzy - lubia sie zbierac w zalamaniach powiek, brwiach, zmarszczkach mimicznych a efekt, hmmmm - daleki od idealu
- maly lub wrecz zerowy wybor odcieni, mozemy jedynie zmieszac samoopalacz z kremem dla uzyskania jasniejszego odcienia
- nie kamufluje mankamentow urody
- w razie "wpadki" urodowej, smug musisz czekac 2-3 dni az kolor sie zmyje [czasami toniki i peelingi sobie nie radza]
- wiele osob jest uczulonych na skladniki samoopalaczy
- no i ten zapach.....

Tylko to przyszlo mi do glowy... Ja osobiscie nie uzywam podkladow...

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2006-02-25 o 12:40 Powód: literówki :)
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując