2009-08-08, 12:06
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak szybko sprzedać mieszkanie....
Cytat:
Napisane przez kalina121
Wybacz,autorka wątku zrobi co będzie chciała,ale dla mnie niezrozumiałe jest po co sprzedawać mieszkanie,w momencie kiedy na rynku jest taka sytuacja jak teraz.  Poza tym to mieszkanie jest wynajęte, więc zakładam że samo się utrzymuje albo nawet przynosi dochód jakiś.Ja bym poczekała.
Nie wiadomo też jaka jest rożnica cen X-Y i czy dużo by autorka straciła dając-20%,zakładam że w Warszawie ,naprzykład, to by była spora kwota.
|
no zrobi co będzie chciała, ale skoro pyta co zrobić żeby szybko sprzedać mieszkanie (bo naprawdę jest jej to potrzebne) to szugarbejb podaje jej najskuteczniejsze rozwiązanie - po co ma dziewczyne czarować, że wwystarczy parę trików żeby szybko sprzedać mieszkanie za super pieniądze 
jak będzie próbowała przez pośrednika, to trochę pieniędzy też straci, a gwarancji nie ma
tak długo, jak będzie czekała na fajną ofertę kupna, tak długo będzie wykładać dodatkowe poieniądze za wynajem mieszkania w innym mieście
ja bym radziła dać jak najwięcej ogłoszeń w internecie, w anonsach, na słupach ogłoszeniowych na mieście itp
zrobić zdjęcia mieszkania, a na czas fotografowania, poprosić lokatorów o uprzątnięcie mieszkania, żeby nie wyglądało na zagracone i mniejsze niż jest
(w jakimś programie w tv radzili, żeby pochować zdjęcia rodzinne, pamiątki itp, żeby mieszkanie było jak najbardziej neutralne, tak, żeby potencjalny kupujący mógł łatwo wyobrazić sobie to mieszkanie jako swoje )
|
|
|