2009-08-08, 21:46
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Płukanki ziołowe przyciemniające
Kate1991, takze słyszałam o tej płukance i jutro zamierzam ją wypróbować. Liść orzecha, kora dębu przyciemniają włosy. Niestety płukanka gruszkowa nie nadaje sie do włosów jasnych. Ja mam czarne, więc będe próbować
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------
Cytat:
Napisane przez ..::LiMoNkA::..
wiesz nie chce byc nudna ale polecam lekture archiwum  ... no wiec napisze to po raz drugi albo trzeci ze robie sobie plukanki z 5 ziol (kora debu,liscie orzecha,szalwia,pokrzywa i skrzyp) poprostu gotuje do w garnku przez kilka minut, potem odcedzam i wlewam do butelki, po kazdym myciu wlosow polewam je plukanka, lekko wyciskam i nakladam recznik. tez zalezalo mi na tym aby uzyskac gleboki kolor brazu ale nie wiem czy taki uzyskala...  sama kora debu moze wysuszac wosy ale mozesz dodac do niej pokrzywe a wlosy stana sie puszyste... dodaje ze wszystkie skladnikikupilam w sklepie zielarskim.
|
dziś próbowałam płukanki z kory dębu, juz po pierwszym razie zauważylam, że włosy sie wysuszają. A co do koloru to nie zauwazyłam, bo mam czarne włosy ale wywar mozliwe, ze pomógły choc troche w przyciemnianiu, ale trzeba próbować. Jednak postawie na inne ziółka ;p
|
|
|