Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pączki, ogromny apetyt, kilogramów przybywa...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-10, 22:43   #2
shockwaves
Wtajemniczenie

Dot.: pączki, ogromny apetyt, kilogramów przybywa...

Cytat:
Napisane przez JellyJumper Pokaż wiadomość
Witajcie!

Mam 18 lat, 176 cm wzrostu, około 58 kg.
Od zawsze byłam szczuplutka, no może poza okresem wczesnego dzieciństwa. Nigdy nie miałam problemu z płaskim brzuchem, szczupłymi nogami, moja waga to było zazwyczaj ok 54 kg.
jak poszłam do LO to zawsze było tak, że jadłam śniadanie, w szkole bułki, ptem obiad i juz nic, jakos tak wystarczało mi to.
Od jakiegoś pół roku nie weim co sie stało, zupełnie nie zwracałam na to uwagi, ale zaczęłam jeść dziennie około 2 pączki czasami 3, do tego zazwyczaj jakis batonik w szkole, teraz pączki ograniczyłam, ale ciagle mam ogromny apetyt, chodze po domu i ciagle cos jem,zazwyczaj cos słodkiego, a jak nie to jogurty, albo chociazby kanapki z nutella, to jest silniejsze od mnie....:/
Zauważyłam że konkretnie przytyłam, na brzuszku bardzo wyraźnie widac sadełko, w spodniach przestałam sie mieścic:/
Ruszam sie raczej dużo, bardzo duzo chodze, do tego pływam jak jest okazja, jak jest rok szkoly to na wfach ostro ćwicze zawsze, do dworca z 2 km mam i zazwyczaj szybkim marszem ide.

Nie wiem co mamz robić, probuje ograniczyc jedzenie ale nie potrafie...zupełnie nie weim czym zastapic normalne posiłki, jak schudnąć. jem wszystko, nie zwracam uwagi na kalorie. Słodze 3 łyżeczki a pije około 4 kubki herbaty dziennie....
twarz mi bardzo "przytyła", zrobiłam sie okragła.
Pomoże ktos?
1. Twoje BMI to nieco ponad 18, a więc malutko, dobrze Ci zrobi jak przytyjesz. 54 kg to niedowaga! 58 łapie się na normę, ale 60kg byłobyw porządku.

2. Jadłaś o wiele za mało - teraz organizm się domaga węglowodanów, to nic dziwnego.

3. Jedz duuże śniadania, opieraj je na węglowodanach złożonych, ciemne pieczywo, owsianka.

4. Unikaj cukru, najlepiej przez 100 dni, bo w tym momencie jesteś jakby od niego uzależniona.

5. Jedz 5 posiłków dziennie.