Pytanie o pęknięte paznokcie podczas piłowania!!
Mam pytanie do dziewczyn, które znają się na robieniu tipsów. Nie jestem po żadnym kursie robienia tipsów. Ale bardzo się tym interesuję i pasjonuję. Postanowiłam kupić sobie wszelkie potrzebnie do robienia pazurków przedmioty i ruszyć z ćwiczeniem. Ale moja ciocia (kosmetyczka) zaproponowała mi, że wyśle mi wszelkie potrzebne przedmioty, żebym narazie nie wydawała pieniędzy, bo potem raz użyje tych rzeczy i będę musiała sprzedać albo oddać bo się okaże, że mnie to tak nie pasjonuje.
Trochę czasu minęło zanim dostałam wszystko. I dzisiaj spróbowałam, po południu zaczęłam robić tipsy mamie.
Wiadomo najpierw odsuwanie skórek, obcinanie paznokci. Wkońcu przyklejanie paznokci i piłowanie. I tu zaczęły się schody. Piłowałam paznokcie normalny pilnikiem (nie metalowym) . Nie wiem czy to wina tipsa - plastikowego, białego czy mojego piłowania bo tipsy zaczęły się łamać, pękać (tam gdzie nie było kleju a jak był klej to się odłamywały kawałeczki wraz z piłowaniem) tusz przy tym gdzie się zaczynały. Widziałam jak to robiła kosmetyczka i również piłowała tak aby nałożony tips ujednolicił się z paznokciem. Nie wiem co robię źle. Może ktoś z Was opiszę jak powinnam piłować albo powinnam kupić szklane tipsy?
Mam również inny problem ciotka wysłala mi żel biały, który przypominał kolorem akryl( ale na opakowaniu jest napisane GEL UV) nie był biały tylko taki matowy biały. Jakie żele białe, bezbarwne polecacie niedrogie tak dlo 55 zł.
Jak coś to mogę zdjęcia wkleić.
Proszę o odpowiedź.