2009-08-12, 11:08
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak to się robi - kolczyki. prośba o pomoc.
Ja korale maluję tak raczej 'prymitywne'. Pewnie dziewczyny robią to jakoś bardziej fachowo, ale myślę, że może coś skorzystasz z tego co napiszę.
Po 1. musisz sobie kupić jakieś drewniane korale, duży wybór kształtów i kolorów masz tutaj (tam w dziale decoupage też szukaj). Później farby. Ja maluję jakimiś temperami (co prawda zmywają się wodą, ale później jak pociągnę je lakierem to nie ma o tym mowy) albo akrylowymi. Jednak chyba wolę te pierwsze, bo dla mnie jako totalnego amatora są o wiele wygodniejsze w użyciu. Mam dużo małych pędzelków (z takich łatwiej dostępnych to w empiku można dostać), ale i tak często kończy się na wykałaczkach . Dalej jak już są gotowe (i suche oczywiście) to biorę zwykły bezbarwny lakier do paznokci (pewnie się tym ośmieszam, bo jak się domyślam nie jest to zbyt profesjonalne) ale bardzo łatwo go dostać i w zasadzie spełnia swoją rolę. Jeśli chcesz kolczyki to wiadomo potrzeba jakieś bigle, szpilki coś takiego. Szukaj w wątku ze sprzedawcami na allegro, albo ze sklepami internetowymi tu na forum.
Jako, że talent malarski u mnie jest na zerowym poziomie to upodobałam sobie jakieś abstrakcyjne wywijasy, a efekt końcowy wygląda mniej więcej tak:
ed. logo wizażu się wpakowało.. no nie ważne, i tak wiadomo o co chodzi. Cały koralik i te czarne elementy w obu temperami malowałam.
Czas edycji: 2009-08-12 o 11:15
|
|
|