Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Opłaty za studia dzienne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-12, 21:45   #91
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: Opłaty za studia dzienne

Cytat:
Wlasnie o to chodzi, ze w modzie - ide na studia, bo wszyscy ida, nic zdrowego nie ma.
Oj tam, kiedyś było pełno punków którzy kończyli tylko zawodówki, palili zioło i pili wino. Dziś wyrzucają wielu strażaków (przeciętny wiek to 40-45 lat) z pracy ze względu na brak matury.
Nie wiem, taka moda jest chyba najlepszą modą jaka panowała. Moda na wykształcenie niż moda na zarabianie...

Cytat:
Bez obrazy, ale bzdura, gdyby nie logopeda, to zastepy ludzi do dzis by jakis liter nie wymawialy (wlacznie z piszacym te slowa).
Może niefortunnie stwierdziłam, faktycznie. Dlatego dziwie się o jakich uczelniach my mówimy, na żadnej 'poważnej' uczelni nie spotkałam wydziału który nie jest potrzebny. Jeżeli my mówimy o "prywatnej uczelni im. Gabrysi Siarzewskiej w Koziołkach Dolnych" gdzie to student jest panem bo płaci, to gdzie problem?

Santos - żeby dostać się na filologie ang na UG trzeba mieć maturę rozszerzoną/dwujęzyczną na 90%, rozszerzony polski na 90%, drugi język na podstawie na 90% i wtedy może załapiesz się do niskiego progu. Więc nie uogólniaj, bo to że zainteresowanie jest duże nie czyni kierunku bardziej dostępnym...

Zapytam raz jeszcze; na jakich uczelniach ty bazujesz że masz o nich takie złe zdanie?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując