Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-12, 22:06   #4041
passionfruit
Zakorzenienie

Dot.: Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe

Cytat:
Napisane przez Kasia_L Pokaż wiadomość
.

Ja najgorzej wspominam chyba kwestie karmienia piersią i "rady" nt. laktacji. Nie dałam się jednak, przekopałam net i swoje wiem. Właściwie to takie moje dziwactwo, ale często gęsto wrzucam w wyszukiwarkę te "rady życzliwych" i czytam, czytam, czytam . Tym sposobem uniknęłam choć kilku błędów.
Ja miałam identycznie. A najlepsze, że głownie porady były od osób, które piersią nie karmiły. Opowieści o "słabym mleku" to norma. A jak tłumacze, że nie ma czegoś takiego jak słabe mleko to komentarz, że jest bo "ja nie karmiłam bo miałam słabe mleko i dziecko było ciągle głoden". Tłumacz takim osobom, że dzieci na cycu jedzą częściej bo mleko mamy jest lekkostrawne.

No i wieczne zdziwienie mojej teściowej "jak to możliwe, że dziecko tak się upasło na samym mleku" (Jaś waży 7,5 kg).

No i oczywiście pmijam namawianie na dawanie mu różnych rzeczy "dla smaku". Nie chce mi się tłumaczyć, że na smaki będzie miał czas póxniej, a ja dałabym dużo żeby niektórych smaków nie znać (słodycze).

Eh...stwierdziłam,że nie będe dyskutować bo i tak jak grochem o ściane. Niestety gdyby ktoś nie miał wiedzy nt. karmienia piersią to takie gadanie o słabym mleku mogło by być początkiem końca karmienia i można tak zrobić komuś krzywdę.