Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filtry ochronne - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-15, 13:16   #1776
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy

Cytat:
Napisane przez kaska22 Pokaż wiadomość
Witam koleżanki specjalistki Zamierzam niedługo zacząć stosować AcneDerm i waham się nad wyborem filtrów do niego. Wiedząc, że AD teoretycznie NIE jest fotouczulający, chcę używać możliwie niskiego (do mojej problematycznej buzi), ale też bezpiecznego filtra, czy wg Was, Lirene SPF 15 wystarczy na okres jesień+zima???

To,ze kwas nie jest fotouczulajacy to jedno a ochrona to druga sprawa-nie ma czegos takiego mozliwie niski filtr+ochrona
Warto siegac po filtry fotostabilne i sprawdzone preparaty.

Zapraszam do lektury
Zasady stosowania filtrów w prostych, żołnierskich słowach CD-CZ.II

Od siebie dodam,ze mam okazje uzywac obecnie spray'u Antheliosa SPF 50+ i jest to jeden z lepszych filtrow,ktore moga byc dobre dla cer tlustych i mieszanych.Dostalam go do testowania w ramach akcji LRP Anthelios.
Filtr ma mega lekka konsystencje,blyskawiczni e sie wchlania,nie bieli!i nie zostawia tlustej warstwy,przyjemnie nawilza skore choc dla cer typowo suchych moze byc za slabe nawilzenie.
Wykonanie na nim makijazu jest przyjemnoscia .
Od dluzszego czasu uzywam mineralnej kolorowki i stad tez szukanie swietego Graala posrod filtrow,ktore spelnilyby swoje zadanie w 100% takze pod katem makijazu.
Anthelios spray staje sie swietna baza pod makijaz,uzywany do reszty ciala daje komfort przebywania na zewnatrz-bo nic sie nie klei i nie przywiera do ciala

Edytowane przez Hexxana
Czas edycji: 2009-08-17 o 10:40 Powód: Korekta ;-)
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora