Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na ile wam starcza 15ml, 30ml, 50ml, 100ml perfum? :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-15, 14:19   #113
danaida
Zadomowienie

Dot.: Na ile wam starcza 15ml, 30ml, 50ml, 100ml perfum? :)

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
No cóż, mimo wszystko wolałabym mieć normalną skórę - nawet za cenę nie pachnienia Psikam zwykle 2 psiki w okolice obojczyka, w to najbardziej 'pulsujące' miejsce. I to naprawdę wystarczy, żeby zapach 'stał w windzie' i ciągnął się za mną ogonem. W przypadku BC, Addicta, Aliena, Angela, Poison i tym podobnych killerów - psikam się tylko raz. A mimo to słyszę, 'ależ ty się wyperfumowałaś...'

Ostatnio przyszła klientka, ja byłam na drugim końcu duuużego pomieszczenia, a ona do szefa - "czy mógłby pan otworzyć okno, bo ta pani strasznie się wyperfumowała - bardzo ładnie pachnie, ale dla mnie za mocno" - miałam na sobie 1 PSIK (!) Escady Magnetism Strasznie mi sie zrobiło głupio, ale już bardziej ograniczyć się nie mogę
No dręczysz mnie zwyczajnie. Layilo nie przekonałaś mnie i wolałabym mieć specyfikę Twojej skóry a u siebie większy katar, by mniej intensywnie czuć własne perfumy. Żeby czuć własne perfumy przez kilka godzin wystarcza mi jeden - dwa psiki, ale lubię też pachnieć dla męża, więc używam większej ilości .

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
30 ml zużywam w mniej niż miesiąc, a inne pojemności zgodnie z tym wzorem.

Oczywiście to zależy od intensywności perfum, np. obecnie w pracy używam Obsession i schodzą znacznie wolniej

Mam suchą skórę, co sprawia że zapachy trzymają się dość krótko, więc "dopsikiwanie" się w ciągu dnia jest obowiązkowe. Choć istnieją perfumy, które i na mojej skórze trzymają się rewelacynie (z reguły Chanel i Poisony, Soir de Lune).

Zazwyczaj używam dwóch perfum równolegle, jedne w pracy, jedne popoludniowo - nocnie, i każde z nich idą w tempie 30 ml / 3 -4 tyg. Zatem właściwa odpowiedź to 2x 30 ml na około miesiąc. Nie przeszkadza mi to - mam ok. 5 litrów pachnideł w zapasie i zawsze jakieś nowe obiekty pożądania...Zwykle kupuję przynajmniej 2 sztuki na miesiąc, czasami więcej...
O tak Poisony są trwałe zwłaszcza klasyk i HP albo Avignon te to nawet pachną we włosach przez dwa dni a na skórze nawet po kąpieli.

Anko_res zszokowałaś mnie szybkością zużywania 30-tek .
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując