Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak zrobić takie babeczki i ciasta/Masa Marshmallow/masa marcepanowa"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-17, 21:30   #1
Ćwirka
ćwir ćwir

Jak zrobić takie babeczki i ciasta/Masa Marshmallow/masa marcepanowa"

Witam Dziewczyny Gotujące

Kto mi pomoże i gdzie jak nie na Wizażu?

Mam do Was pytanie. Jak zrobić takie babeczki jak na zdjęciach w załaczniku, a konkretnie na 4,5 i 6 zdjęciu? Chodzi mi o to coś co jest na nich, ni to polewa, nie to ozdoba- czy normalny człowiek jest w stanie wogóle, czy raczej potrzebne są do tego maszyny jakieś? Chodzi też o kolory- czy to nie jest przypadkiem fotoszopowane?

Moja przyjaciółka ma hopla na punkcie takich babeczek, ma katalog ze zdjęciami takich cudeniek, nigdy nie wpadła chyba, że można spróbować to zrobić, raczej w ramach podziwiania je zapisała. A jako że ma urodziny za dwa tygodnie, postanowiłam zebrać moje dwie lewe kucharskie ręce i jej zrobić niespodziankę i takie coś zrobić. Nie wiem tylko czy się nie porywam z motyką na księżyc...

W załącznikach jest też zdjęcie tortów,oblanych tym samym czymś i ozdób na babeczkach- jakieś kwiatuszki, srebrne kuleczki. To są ozdoby z jakiegoś sklepu z dekoracjami czy to jest jadalne?

Wybaczcie pytania, ale ja jestem totalnie zielona, jeśli idzie o wypieki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.5b+vday+-+desserts+-+cupcakes+-+www.crumbsanddoilies.blogspot.com.jpg (23,1 KB, 219 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.5a+vday+-+desserts+-+heart+cookies+-+www.kitchencontraptions.com.jpg (23,2 KB, 160 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10+food+-+petit+fours+-+www.adornmag.com.jpg (27,8 KB, 208 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Feb2008-TheCupcakeCompany1.jpg (22,3 KB, 360 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1310093s.jpg (31,6 KB, 283 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture+565.jpg (27,6 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9+Cake10.jpg (20,2 KB, 217 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1310098s.jpg (16,0 KB, 156 załadowań)

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2009-08-17 o 21:34
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując