Napisane przez Scio
Dania gorące:
1. Rosół z makaronem
2. Chmurka (pierś z kurczaka w cieście), ziemniaki, 3 rodzaje surówek
3. Indyk po szlacheck, smażone ziemniaczki, kalafior,brokuł, marchewka poane masłem i bułką tartą
4.Szynki pieczone, podawane na gorąco pod "wiatą" przy ognisku, sałatka ziemniaczanka
5. barszczyk czerwony z ptysiem nadziewanym mięsem
Desery:
1. Lody z bitą śmietaną, czekoladą i ciasteczkami
2. Tort
Zimna płyta:
1. Pieczone wędliny: schab, karczek, boczek faszerowany, pasztet, galantyna, szynka, salami, kabanos
2. Kurczak w galarecie
3. Dwa rodzaje śledzi - w oleju i po węgiersku (w pomidorach)
4.Jajka: nadziewane, w szynce, na pieczarkach, z majonezem
5. Roladki z szynką, serem żółtym, z białym chrzanem i salami.
6. Sałatki:jarzynowa (+sałatka jarzynowa zawijana w szynce), z piersi kurczaka z ananasem i orzechami, chińska, pieczarkowa, sałatka z sałaty lodowej z ogórkiem, czerwoną fasolą z oliwą z oliwek
7. ser mozzarella z pomidorami w sosie vinegret
8.marynowane pieczarki, patisony,papryka, ogórki konserwowe
Ciasta, owoce,1,5 l napojów na osobę (litr coca coli i 0,5 l soku pomarańczowego) woda w dzbankach podawana z cytryną lub pomarańczą
I jak?
|