Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-19, 10:00   #2912
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam się przywitać "Dzień dobry" .
Jak tam samopoczucia??
Ja się szykuję już do wizyty w szpitalu na USG i normalnie mam nerwa .Dzisiaj badanie przezierności karkowej i chromosomów we krwi pod kątem wad genetycznych.I być może poznam płeć,aczkolwiek się nie nastawiam,bo być może za wcześnie,albo nie pokaże się
Także jak już będę po to się odezwę,bo do szkoły jednak dzisiaj nie jadę....mam co robić w domu.

Trzymajcie kciuki,aby wszystko było OK i po mojej myśli

Napewno wszystko bedzie w porzadku !!
W razie co trzymamy mocno kciukasy, zeby bylo Ci lepiej

A mi sie nie polepszylo ... Mam na mysli psychicznie :/Dalej mysle o dziecku, dalej obsesyjnie go chce .... Staram sie myslec, ze kilka miesiecy to tak naprawde niewiele .... Ze moze w przyszlym roku zajde w ciaze ... Niby chce sie do niej przygotowac, wiecie zmienic mieszkanie na lepsze, zadbac o siebie, zadbac o TZ... Przede wszystkim rzucic te cholerne palenie .... Ale jak juz sobie mowie ze nie bede palic, to potem hm jak TZ mnie motywuje to zawsze powtarzam ze jak zajde w ciaze to rzuce, ze to bedzie jedyna motywacja...
Najgorsze jest to, ze zaczelam myslec o tym, ze moge urodzic chore dziecko. Boje sie tego.
Nie bylo w mojej rodzinie takich przypadkow, ale nie bylo tez narkotykow. A moj TZ ma kolorowa przeszlosc pod tym wzgledem. Nie byl uzalezniony, ale wyprobowal prawie wszystko co jest... Prawie codziennie popala trawe ... Boje sie jak to moze wplynac kiedys na nasze dziecko, jesli nie rzuci tego swinstwa.
I to jest chyba najwazniejszy punkt, dla ktorego przynajmniej ''nie zajde w ciaze sama'' i bede czekac....

Asienko, zmien lekarza. Moze byc ze przesadzasz, ze za bardzo sie juz boisz, a moze sie okazac ze masz racje i nie daj Boze cos sie stanie! A taki idiota jeden z drugim nic sobie z teg nie zrobi i zadna kara go nie spotka :/

Kiciulaaaaaa, gdzie sie podziewasz? Jak testowanie?????????? Nie kaz nam i sobie dluzej czekac w niepewnosci

Pepus, a jak u Ciebie? Jak mija cykl? Nabralas ochoty na przytulanki?

Latko, wiele kobiet kiedy pragna bardzo dziecka i staraja sie o nie zbyt wczesnie 'zauwaza' objawy ciazowe. Wtedy bardziej obserwujemy swoj organizm, czekamy, liczymy i sobie wymyslamy ze np zwykly bol glowy albo mdlosci to napewno przez ciaze Ja wielokrotnie miewalam mdlosci z rana a w ciazy niestety nie bylam. Kazdy objaw zwiastujacy ciaze moze byc objawem np jakis zaburzen w organizmie, chocby te mdlosci czy wymioty moga byc spowodowane zatruciem, zjedzeniem czegos nieswiezego, zjedzeniem zbyt wielu rzeczy na noc

Oj znowu sie rozpisalam jak Grochola :P
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora