2009-08-20, 19:02
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: cena książek do LO
Cytat:
Napisane przez Harisha
Hej!
W tym roku idę do I kl. LO i chciałabym się dowiedzieć, ile kosztowały Was książki do LO w tym roku, bądź w latach poprzednich. W szkole nie podali nam jeszcze nawet listy książek, a chciałabym się przygotować na ten szok cenowy... :p Byłabym wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam. 
|
Jeśli chodzi o szok cenowy, to ja go niestety przeżyłam - do liceum szłam rok temu, za wszystkie książki zapłaciłam około 400 zlotych - większość to książki używane. Niestety same książki do jężyka kosztują okolo 70 zł a może nawet wiecej . (Moj angielski kosztuje 86 ;]).
Kupowanie nowych książek to według mnie nieporozumienie, często w antykwariatach mozna znaleźć podręczniki w naprawde świetnym stanie. Możliwe, że w szkole będziesz miala giełde podręczników - wtedy nie dość ze zapłacisz dużo mniej to możesz pooglądac wszystkie książki i powybierac.
Jeśli masz konto na allegro to zakupy podręczników przez internet też są dobrym pomysłem. W tym roku zakupiłam komplet podręczników za 100 ! A stan idealny .
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------
Cytat:
Napisane przez Harisha
no racja.  ale... lubię takie nowe książki. i wiedząc, co moi koledzy z gimnazjum potrafili robić z książkami, to zwyczajnie się boję :p
Jak dostanę listę książek, to spróbuję kupić trochę przez internet, może uda mi się wyłapać jakąś zniżkę. ;D
|
Nie obawiaj się :P
Moje książki w gimnazjum wyglądały .. średnio a teraz? Stan bardzo dobry.
Za to mojej koleżanki sa poprostu jak nóweczki , a w gimnazjum zawsze miala pozadzierane boki i okladni zniszczone.
Teraz każdemu zależy na sprzedaży. Po co książki mają leżec w domu, zajmować miejsce i sie marnować jak można je sprzedać i miec kaske np na jakis ciuszek  
|